«Άνδρες ή γυναίκες, λευκοί ή μαύροι, Λονδρέζοι ή από το Μπρούκλιν, αυτοί οι 20 σκηνοθέτες δεν εκπροσωπούν κάποια σχολή ή κίνημα ή μία γενεαλογική ακολουθία. Αυτό που εκπροσωπούν είναι η επιμονή στο προσωπικό τους όραμα και στην εύπλαστη φύση του κινηματογράφου, ο οποίος ακόμα παραμένει μία νέα τέχνη με λαμπρό μέλλον».

Έτσι ξεκινούν οι κριτικοί κινηματογράφου των New York Times, Μανόλα Ντάρτζις και του Α.Ο. Σκοτ, το άρθρο τους για τους 20 σκηνοθέτες που επέλεξαν να παρουσιάσουν ως τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους κινηματογραφιστές στον κόσμο, αυτό το καιρό.

Ξεχωρίζουν ανάμεσα στους υπόλοιπους, τον Γιώργο Λάνθιμο, «έναν σκηνοθέτη που» όπως γράφουν «αποτελεί κομμάτι μιας γενιάς Ελλήνων κινηματογραφιστών που εξελίχθηκαν σε μια περίοδο βαθιάς και τρομακτικής κρίσης. Και το αίσθημα της δυσφορίας τού να ζεις σε συνθήκες κούφιων νοημάτων και χρεοκοπημένων πιθανοτήτων, στοιχειώνει τους χαρακτήρες του, ειδικά τους νεότερους».

Το δημοσίευμα, αφού μιλάει για τον «Κυνόδοντα, τις «Άλπεις», την Αριάν Λαμπέντ, αλλά και τη συνεργασία του με την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, αναφέρει ότι ο Λάνθιμος ζει πλέον στο Λονδίνο και δουλεύει πάνω στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του με τίτλο «The Lobster».

Κλείνοντας, προτρέπει τους αναγνώστες να μη χάσουν αυτή την ταινία, λέγοντας «σημειώστε το  στο ημερολόγιό σας, αλλά πρώτα βρείτε ένα εντελώς καινούριο τρόπο να μετράτε τον χρόνο με τη βοήθεια των παλιότερων ταινιών του σκηνοθέτη».

Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τους 20 σκηνοθέτες που επέλεξε η εφημερίδα: Ντι Ρις, Πάμπλο Λαραίν, Αντριου Μπουτζάλσκι, Γιώργος Λάνθιμος, Κορνέλιου Πουρουμπόιου, Γιοακίμ Τρίερ, Σάρα Πόλεϊ, Αλισον Κλέιμαν, Ματίας Πινιέιρο, Τζέι Σι Τσάντορ, Σεμπάστιαν Σίλβα, Μπεν Ζάιτλιν, Να Χονγκ-τζιν, Μπάρι Τζένκινς, Αντριου Χέι, Μάρεν Αντε, Μαλίκ Μπεντζελούλ, Τέρενς Νανς, Λιξίν Φαν, Μία Χάνσεν Λαβ.