Ένα ηχόχρωμα διαφορετικό κρύβουν οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου. Αξιόλογοι καλλιτέχνες σε χώρους ατμοσφαιρικούς δίνουν πάνω στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό τους. Και ένα κοινό που χρειάζεται τη μουσική - βάλσαμο στην ψυχή περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές προσφέρουν μουσική λάμψη στο γκρίζο του Σεπτεμβρίου, που επιμένει φθινοπωρινά.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον υπέροχο χώρο στην Ελευσίνα. Μαζί με τον σταθερό μουσικό του, τσελίστα και πολυμουσικό Γιώργο Καλούδη ετοιμάζουν μία ατμοσφαιρική συναυλία που δίνει έμφαση «στην εσωτερική ένταση, στην ερμηνευτική λεπτομέρεια και στην ευρυχωρία της ησυχίας».

16 Σεπτεμβρίου. Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Μαρία Φαραντούρη

Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, Μικρούτσικος, Λοΐζος, Λιβανελί, Κουρτ Βάιλ, Τσαρλς Λόιντ, Λούτσιο Ντάλα. Η Μαρία Φραντούρη θα δώσει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, που θα περιλαμβάνει κομμάτια από τις πενήντα δεκαετίες που κλείνει στο τεραγούδι. Μαζί της επί σκηνής οι: Έλλη Πασπαλά, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

17 Σεπτεμβρίου. Ηρώδειο

Γιάννης Πάριος

«Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες» θα παρουσιάσει ο δημοφιλής τραγουδοποιός στο Ηρώδειο. Ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρει μια μαγεία και ένα αίσθημα πληρότητας που σε συνδυασμό με τις μελωδικές επιτυχίες του Γιάννη Πάριου, θα ακουμπήσει απευθείας καρδιές. 

20 Σεπτεμβρίου. Ηρώδειο

Γιάννης Αγγελάκας

Από τις «Τρύπες» μέχρι τη «Γελαστή Ανηφόρα», που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013. Το μουσικό πρόγραμμα του Γιάννη Αγγελάκα και της παρέας του θα περιλαμβάνει παλιά και νέα τραγούδια τους. Στίχοι κοινωνικοί θα ακούγονται από μικροφώνου σε μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά, που αναμένουμε με προσμονή.

22 Σεπτεμβρίου. Θέατρο Βράχων

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Θα συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων του Νίκου Κυπουργού και θα παρουσιάσει τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, δηλαδή κομμάτια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Καραΐνδρου, Ξυδάκη, Κραουνάκη, Κυπουργού, και άλλων. Μάλιστα, η συναυλία της Αρβανιτάκη έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

25 Σεπτεμβρίου. Ηρώδειο

Scorpions

Επιστρέφουν στον αγαπημένο τους προορισμό, την Αθήνα για να μαγνητοσκοπήσουν μια «ακουστική» συναυλία των τραγουδιών τους, η οποία θα κυκλοφορήσει σε cd και dvd. Οι «Σκορπιοί» θα δώσουν την τρίτη και τελευταία τους συναυλία στον Λυκαβηττό σήμερα Σάββατο. Είναι ήδη sold out (!)

14 Σεπτεμβρίου - Λυκαβηττός

Pink Martini

Κυκλοφορούν τον νέο τους δίσκο και έρχονται να τον παρουσιάσουν στους πιο φανατικούς θαυμαστές τους, τους Έλληνες. Ο λόγος για τους Pink Martini και το κοινό τους, που θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει σε μία συναυλία κορυφής στον Λυκαβηττό.

28 Σεπτεμβρίου στον Λυκαβηττό

 

Φ.Π.