Στις 9 Nοεμβρίου θα ανέβει για δεύτερη χρονιά η παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) Το τέλος του παιχνιδιού του Σάμουελ Μπέκετ στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη με τους Δημήτρη Λιγνάδη στον ρόλο του Κλοβ και Άκι Βλουτή στον ρόλο του Χαμ και τους Αφροδίτη Κλεοβούλου, Γρηγόρη Ποιμενίδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην πρώτη του συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Άκι Βλουτή, φωτίζει άγνωστες πτυχές αυτού του πολυσήμαντου ελλειπτικού έργου που ακροβατεί ανάμεσα στο παράλογο και την καθημερινή κόλαση, ως μια άλλη εκδοχή της «Κόλασης» του Δάντη. Το τέλος του παιχνιδιού, πιο ανθρώπινο, πιο μελαγχολικό, πιο προσιτό αποκωδικοποιείται και μας προσφέρει την πιο γήινη εκδοχή αυτού του σπουδαίου έργου. 

Το τέλος του παιχνιδιού έχει ήδη κριθεί, όπως σε έναν αγώνα σκακιού που πλησιάζει στο τέλος και το αποτέλεσμα ήδη διαφαίνεται. Αλλά ο Χαμ και ο Κλοβ συνεχίζουν την ατέρμονη σχέση τους ως δούλος και αφέντης, ως γιος και πατέρας. Και τίποτα δεν αλλάζει ποτέ. Έξω όλα παραμένουν στο τίποτα και μέσα όλα πλησιάζουν σε ένα τέλος που δε γίνεται ποτέ ορατό. Η αποξένωση, η ψυχική κούραση, η ματαιότητα της κυκλικής ύπαρξής τους, η απόγνωση καταδιώκουν τους ήρωες, που γνωρίζουν καλά ότι ζουν στη γη και δεν υπάρχει θεραπεία γιʼ αυτό... 

Επίκαιρο όσο ποτέ, το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ, αποτελεί μία διπλή πρόκληση: Για τους τέσσερις ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν, πώς, μέσα από τη σκηνική δράση και την αδράνεια, μέσα από τις «εύγλωττες» σιωπές και την «αμφίσημη» ομιλία, μέσα από πολλούς θεατρικούς «δρόμους», και, φυσικά, με ένα σπαρακτικό αλλά ποιητικό χιούμορ, θα θέσουν εκείνα τα διαχρονικά ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Πρόκληση, όμως, και για το σημερινό θεατή: κατά πόσο αντέχει να αντικρίσει το κομματιασμένο του είδωλο μέσα από τον καθρέφτη που του στήνει αυτό ο κορυφαίος... τέταρτος (μετά τους αρχαίους) τραγικός ποιητής. Ο Σάμουελ Μπέκετ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άκις Βλουτής, Δημήτρης Λιγνάδης, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Γρηγόρης Ποιμενίδης

Πληροφορίες:
Από Μηχανής θέατρο
Ακαδήμου 13
Μεταξουργείο
Αθήνα, 104 36

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 9 Νοεμβρίου 2013 έως 5 Ιανουαρίου 2014

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.30, Κυριακή 20.00

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
210 5231131

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 14 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Γενική είσοδος κάθε Πέμπτη: 10 ευρώ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΗΣ
90 άτομα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)