Από την Ντίνα Καραμάνου - Φανή Πλατσατούρα

Συγκλονισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον χαμό του μεγάλου θεατρανθρώπου Νίκου Φώσκολου.

Ο σπουδαίος σεναριογράφος έφυγε το απόγευμα της Τετάρτης από τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης. Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του δηλώνουν στο newpost.gr για τον χαμό του συνεργάτη τους: 

Θάνος Καληώρας: «Έφυγε ένας μεγάλος θεατράνθρωπος. Ένας από τους λίγους μεγάλους που είχαν απομείνει. Ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε το ελληνικό θέατρο, τον ελληνικό κινηματογράφο, μεγάλωσε και ανέδειξε γενιές ηθοποιών. Ό, τι και να πω για το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου θα είναι λίγο. Του χρωστάω απέραντη ευγνωμοσύνη. Το 95% της δουλειάς μου οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο. Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από τον χαμό του». 

Γιώργος Βασιλείου: «Προσπαθώ εδώ και μία ώρα να το συνειδητοποιήσω. Δεν έχω λόγια να μιλήσω. Δήλωση είναι αυτό το άδειασμα, το κενό που αισθάνομαι μέσα μου. Το τέλος εποχής. Για μένα ο Νίκος ήταν οικογένειά μου, ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να ερμηνεύσω την ψυχή του για τρία συνεχόμενα χρόνια».

Άννα Αδριανού: «Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καριέρα μου, στο μέλλον μου και στη ζωή μου. Εκτίμησε τη δουλειά μου, με ενθάρρυνε να γράψω σενάρια. Για δύο με τρία χρόνια έγραφα διαλόγους στη Λάμψη, ήταν ο πρώτος που με εμπιστεύτηκε. Όταν έκανα της «Επιθυμίες» εκείνος έπεισε το κανάλι και τον Μίνωα Κυριακού να με εμπιστευτούν. Ήταν ένας άνθρωπος γενναιόδωρος, γλυκύτατος. Μου φέρθηκε σαν πατέρας. Το θεωρώ τεράστια απώλεια το ότι δεν είναι πια μαζί μας».

Νίκος Γαλανός: «Είναι αναντικατάστατος και έχει φανεί εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν παίρνει αμφισβήτηση ούτε ξεχνιέται η διαδρομή του. Ήταν μοναδικός. Με έβγαλε στον κινηματογράφο, όταν μου εμπιστεύτηκε το ρόλο στη "Λεωφόρο του Μίσους". Όσο είμαι εδώ θα τον θυμάμαι για πάντα. Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του και καλό του ταξίδι».

ΑΝΤ1: Ο Κώστας Τσολάκης των δημοσίων σχέσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε στο newpost: «Eκ μέρους του ΑΝΤ1 εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη όλων μας για τον μεγάλο χαμό του Νίκου Φώσκολου. Ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ΑΝΤ1 και στυλοβάτης του σταθμού από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του μέχρι την πάροδο των χρόνων. Ο ΑΝΤ1 τιμά τον Φώσκολο και τον αποχαιρετά με αφιερώματα στις εκπομπές και τις ειδήσεις του. Μεγάλη θλίψη για όλους μας ο ξαφνικός χαμός του».