Άνηκε σε μια οικογένεια σύμβολο της χώρας και σε εκείνους τους ολιγάρχες που έγιναν αρχέτυπο πλούτου. Η Χριστίνα Ωνάση όμως, τα 'χε όλα, ήταν μια κληρονόμος, μια επιχειρηματίας δυναμική, μεν, ένας μοναχικός άνθρωπος με θλιμμένο βλέμμα, δε, που υπακούοντας σε μια τραγική ειρωνεία αρχαίου ελληνικού δράματος, έφυγε πολύ νωρίς.  

Η φίλη της Μαρίνα Δοδέρο, η γυναίκα που ήταν δίπλα της, τις τελευταίες ώρες, αναμένεται να εκδώσει ένα βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «Η ζωή μου με τη Χριστίνα», που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάρτιο στην Αργεντινή από τις εκδόσεις Random, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Στο βιβλίο θα αναφέρονται άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της και της πολυτάραχης ζωής της. Με τη χρονική απόσταση να βοηθάει, μιας και έχουν περάσει 25 χρόνια από τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, η Δοδερό την θυμάται έχοντας όλη την εικόνα, στις εποχές της ανεμελιάς, του πόνου, των προσωπικών αδιεξόδων, του ακραίων γλεντιών, των απελπισμένων ερώτων, των ακατάλληλων ανδρών.

Αν και έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τις συνθήκες θανάτου της Χριστίνας Ωνάση, επισήμως πέθανε από πνευμονικό οίδημα, η εκδοχή της αυτοκτονίας εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν σε ξένα δημοσιεύματα. Η Δοδερό συνέγραψε το βιβλίο, όπως λέει η ίδια, γιατί θέλει «η Αθηνά να μάθει πως η μητέρα της δεν ήταν μια τρελή που έπαιρνε βαρβιτουρικά, αλλά ένας καταπληκτικός άνθρωπος». 

Στα 24 κεφάλαια του βιβλίου, η συγγραφέας μιλάει για όλους και για όλα. Για την κοριτσίστικη πτυχή του χαρακτήρα της Χριστίνας, για τον πλεϊμπόι και σύζυγό της Τιερί Ρουσέλ, τις παραξενιές της, τις σπατάλες της, τους έρωτές της και φυσικά για τις δραματικές στιγμές πριν από το τέλος της ζωής της. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «εκείνο το βράδυ μιλούσε για τον πατέρα και τον αδερφό της, θέματα που δεν τα άγγιζε. Ήταν σαν κάθαρση γι' αυτή. Γελώντας μου είπε πως είναι κουρασμένη και πως ήθελε να πάει για ύπνο. Μου έδωσε ένα φιλί στον αέρα και με καληνύχτισε στα ελληνικά. Όταν αργότερα χτύπησα την πόρτα της, δεν πήρα απάντηση. Άνοιξα και τη βρήκα κοιμισμένη στην μπανιέρα. Κάλεσα τους γιατρούς, τον αδερφό μου, την αστυνομία, αλλά ήταν ήδη αργά. Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά να κοιτάνε το άπειρο...» , γράφει σπαρακτικά η φίλη και συγγραφέας.