Είναι η μεσαία κόρη του κορυφαίου μας σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, με το τελευταίο πλάνο της ζωής του να παίζεται πριν δυο χρόνια.

Η σχέση τους ήταν ιδιαίτερη, βασιζόμενη πάντα στην τρυφερότητα και τον σεβασμό. Η 31χρονη σήμερα Κατερίνα Αγγελοπούλου ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο, ως σκηνογράφος. Ο πατέρας της, Θόδωρος Αγγελόπουλος, κατάφερε να της μεταγγίσει την αγάπη του για την Τέχνη.

Μάλιστα, παρουσιάζεται ήδη στην Εθνική Λυρική Σκηνή μια παράσταση που φέρει την σκηνογραφική υπογραφή της ίδιας σε μουσική της Ελένης Καραϊνδρου. Η παράσταση τιτλοφορείται «Ταξίδι στην Αιωνιότητα» και αποτελεί έναν φόρο τιμής στον αγαπημένο της πατέρα. 

Οι μνήμες από την ημέρα εκείνη που ένα αυτοκινητικό ατύχημα στέρησε τη ζωή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο είναι ακόμη νωπές. Άλλωστε, η όμορφη Κατερίνα συμμετείχε στην τελευταία ταινία Του «Η άλλη θάλασσα», ενώ η ζωή της σήμερα βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Σαν Φρασίσκο, όπου μένει μόνιμα.

Σύντομο βιογραφικό

Σπούδασε Μαθηματικά στο Imperial College στο Λονδίνο και μάλιστα, για ένα διάστημα, εργάστηκε στην Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια, άρχισε σπουδές σκηνογραφίας στο Central Saint Martin's. Η όπερα την προσέλκυσε αμέσως και άρχισε να συνεργάζεται με κορυφαίους του λυρικού θεάτρου στο Λονδίνο και μάλιστα συνεργάστηκε με τον Γκράχαμ Βικ, τον οποίο συνάντησε, μέσω της συμμετοχής της στον διαγωνισμό σκηνογραφίας Lindbury Prize, όπου κατόρθωσε να είναι φιναλίστ. Το 2012, εξασφάλισε ειδική υποτροφία της Βασιλικής Οπερας που της έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την Ες Ντέβλιν στην παράσταση «Οι Τρώες», συμπαραγωγήτης Σκάλας του Μιλάνου και της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο. Eπίσης συμμετείχε σε εκθέσεις στο National Theatre του Λονδίνου, το Barbican Centre και το Southbank Centre. Ταυτόχρονα εργάστηκε στην ομάδα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012.