«Μέλημά μου είναι να κόβει η ποιότητα εισιτήρια στο Εθνικό Θεάτρο», είπε κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Σωτήρης Χατζάκηςξεδιπλώνοντας το σκεπτικό της διοίκησής του.

Παράλληλα, τόνισε πως «το Εθνικό δεν είναι θέατρο πολυτελείας, αλλά οφείλει να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα».

Ακόμη, έκανε έκκληση για την άμεση απεξάρτηση της πρώτης κρατικής σκηνής από το καθεστώς των ΔΕΚΟ, ενώ υπογράμμισε την «απαράδεκτη περικοπή στην επιχορήγηση», από 6,7 εκατομμύρια ευρώ σε 6 εκατομμύρια.

«Η ανελέητη κερδοφορία δεν είναι αυτοσκοπός της πρώτης κρατικής σκηνής και δεν συνάδει και με τη φυσιογνωμία της», ανέφερε ο Σωτήρης Χατζάκης κατά την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού των μέχρι σήμερα παραγωγών που αφορά στο πεντάμηνο 1/9/2013 έως 2/2/2014. Κατά τον ίδιο, οι αναφορές αυτές δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα συγκριτικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης, αλλά όπως είπε, θεωρεί, ότι πρέπει να γίνονται κατά τακτά διαστήματα, ώστε «να μπορεί να ελέγχει η κοινωνία που πάνε τα χρήματά της».

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, το Εθνικό θέατρο σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των θεατών σημείωσε αύξηση κατά 48,5 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς (1/9/2012 έως 2/2/2013) και με τις οι συνολικές εισπράξεις του πενταμήνου να ανέρχονται στα 1.285.350ευρώ. Παράλληλα, τα έξοδα του οργανισμού μειώθηκαν κατά 4,17% από το ποσό που είχε αρχικά προϋπολογιστεί, ενώ μείωση κατά 26% εμφάνισε και ο μέσος όρος της τιμής του εισιτηρίου από 19 ευρώ που ήταν πέρυσι σε 14,13 ευρώ φέτος.