Μήνυση εναντίον των υπεύθυνων του κινηματογραφικού έργου «The Wolf of Wall Street» και της εταιρείας Paramount κατέθεσε ο δικηγόρος και τραπεζικός επενδυτής Andrew Green, ζητώντας εκτός από 25 εκατομμύρια δολάρια και την άμεση διακοπή της προβολής της ταινίας.

Ο Greene, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν με τον Jordan Belfort, συγγραφέα και εμπνευστή του «The Wolf of Wall Street», στη χρηματιστηριακή εταιρία Stratton Oakmont, ισχυρίζεται ότι ο χαρακτήρας του Nicky Rugrat Koskoff είναι βασισμένος πάνω του, και ότι δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται στη συγκεκριμένη ταινία του Martin Scorsese.

Το κείμενο της μήνυσης αναδημοσίευσε το protothema.gr και αναφέρει:

«Ο χαρακτήρας του κύριου Greene απεικονίζεται να κάνει χρήση κοκαΐνης στα εταιρικά γραφεία. Επίσης η ταινία περιλαμβάνει άλλες σκηνές που δείχνουν τον χαρακτήρα του κύριου Greene να φέρεται απρόσεκτα και ανήθικα, όπως μια συνεύρεση με μια ιερόδουλη. Ο κύριος Greene θα συνδεθεί μόνιμα με τα εγκλήματα και την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κινηματογραφικής περσόνας του, χωρίς ποτέ να έχει κατηγορηθεί, ανακριθεί ή φυλακιστεί για την αισχρή διαγωγή που φαίνεται να έχει στην ταινία».

Οι υπεύθυνοι της ταινίας και η Paramount δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο.