Στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «Time Out of Mind», στο Queens της Νέας Υόρκης, βρίσκεται αυτόν τον καιρό ο Αμερικανός ηθοποιός Richard Gere, τον οποίο συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός να υποδύεται τον άστεγο.

Η ταινία είναι δραματική και η υπόθεση αφορά έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα αναγκαστεί να ζήσει σε ένα καταφύγιο αστέγων, όταν δεν θα έχει κάποια άλλη επιλογή για σπίτι. Εκεί θα προσπαθήσει να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη και να διορθώσει την προβληματική σχέση με την αποξενωμένη κόρη του.

Ο Oren Moverman έχει γράψει όπως αναφέρει το protothema.gr, και το σενάριο με βάση μια ιστορία από τον προτεινόμενο για Oscar σεναρίου για το «The Constant Gardener», Jeffrey Caine. Ο Gere, ο οποίος είναι στους παραγωγούς της ταινίας που θα ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο, έχει μιλήσει για τον ρόλο του: «Είναι μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία και θα γίνει ένα συγκινητικό έργο που θα μιλήσει στον καθένα μας. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που συνεργάζομαι με ένα ευφυή άνθρωπο, τον σκηνοθέτη Oren Moverman».