Έκλεψε τις εντυπώσεις στο «12 χρόνια σκλάβος» που της χάρισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Γεννημένη στο Μεξικό και μεγαλωμένη στην Κένυα, η Λουπίτα Νιόνγκο, εντυπωσίασε με την μη συμβατική και καθιερωμένη ομορφιά της, το Χόλυγουντ και μετά ολόκληρο τον πλανήτη.

Με τελείες γραμμές, μυώδες σώμα, χωρίς αισθητικές επεμβάσεις για να μοιάζει με τα εμπορευματοποιημένα πρότυπα γυναικών, ανακηρύχθηκε ως η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2014 από το περιοδικό People. Μετά το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της, η 31χρονη ηθοποιός προσφάτως υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλη εταιρεία καλλυντικών, ενώ δηλώνει πώς δεν πίστευε ποτέ ότι θα ανακηρύσσονταν η ομορφότερη του κόσμου.

«Ήταν συναρπαστικό, μία πολύ πολύ σημαντική φιλοφρόνηση», είπε η Νιόνγκο, για το απρόσμενο τίτλο. Με μεγάλη συνείδηση της δύναμης της δημοσιότητας και των όποιων βραβεύσεων της, η νεαρή ηθοποιός, δήλωσε πως ελπίζει να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχθούν τις διαφορετικές μορφές της ομορφιάς και όχι μόνο το πρότυπο του «φωτεινού δέρματος και των ίσιων μαλλιών» που βλέπουν στην τηλεόραση.

«Η μητέρα μου πάντα έλεγε ότι ήμουν όμορφη. Τελικά πιστεύω ότι κάπου είχε δίκιο», συμπλήρωσε. Πέρυσι, τον «τίτλο» της ομορφότερης του κόσμου είχε κερδίσει η Γκουίνεθ Πάλτροου, που ως εμφάνιση και στάση ζωή, στέκεται αντιδιαμετρικα αντίθετα με την υπέροχη Λιουπίτα Νιόγκο.

TAGS