Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα. Να είσαι σε ένα από τα πιο «σκληρά» φεστιβάλ του κόσμου, αυτό των Καννών, να τελειώνει η προβολή μιας ταινίας με τη δική σου γλώσσα και να δακρύζεις. Για πολλούς λόγους αλλά λόγους χαράς. Επειδή αυτό που είδες έκανε την ψυχούλα σου ζαχαρωτό, βάζοντας ταυτόχρονα αλατάκι στις πληγές σου.

Επειδή οι διπλανοί σου δάκρυζαν επίσης από ευτυχία. Επειδή στη σκηνή, στην παρουσίαση της ταινίας και μετά τους τίτλους τέλους της, είδες τους όμορφους ανθρώπους που την δημιούργησαν, όμορφους μέσα έξω, έτοιμους να δακρύσουν σεβαστικά και αυτοί από το χειροκρότημα.

Nα βγαίνουμε από την αίθουσα και να αγκαλιαζόμαστε μεταξύ μας – προσοχή μιλάω για Έλληνες κριτικούς και διανομείς και λοιπούς της μπίζνας που συνήθως αγκαλιαζόμαστε μόνο όταν είναι να παίξουμε μπουνιές. Δεν ξέρω πως, δεν ξέρω τι, αλλά ο Πάνος Κούτρας (σκηνοθέτης) και ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης (σεναριογράφος) σε αυτήν την ταινία, είναι λες και κάθε βράδυ διάβαζαν την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Καθισμένοι σε ένα καφέ της εθνικής, τρώγοντας εξαίσια παρακμιακές και παγωμένες τυρόπιτες και πίνοντας βότκα.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα