Φώτα, κόκκινη αυλαία, βελούδινα καθίσματα, πολυέλαιοι, πολυτέλειες, ωραία κορίτσια, φτερά και πούπουλα, στρας, παγιέτες, απλές χάντρες και χαντροπούλιες, μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Σου λέει, η Ζαζά Μπριλάντε, η Μάγια Μελάγια, η Σωτηρία Ιατρίδου, η Ρένα Ντορ, μετά, η Σπεράντζα Βρανά, ο Κυριάκος Μαυρέας, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Γεωργία Βασιλειάδου, ή ο Μηλιάδης, ο Στολίγκας, ο Φέρμας και ο Ζερβός, η Σαπουντζάκη, πιο πριν τα Καλουτάκια, η Βέμπο, ο Ορέστης Μακρής. Και χοροί, τραγούδια σουξεδάκια και διαχρονικές σουξεδάρες, νούμερα μιλητά, κουβεντιαστά, για έναν, ή για δύο.

Και Περοκέ και Ακροπόλ και απ' έξω, φανταχτερά: Επιθεώρησις. Είδος αυστηρά ελληνικόν! Ούτε καμπαρέ, ούτε μιούζικαλ! Είδος αυστηρά πολiτικόν! Δική μας εθνική θεατρική πατέντα. Η λάμψη, να μπερδεύεται με τα πολιτικά φρονήματα, τους παρακρατικούς, τις επαναλαμβανόμενες οικονομικές κρίσεις, τις εθνικές καταστροφές, τις χαμένες ζωές, τους πολέμους, τα πυροβολημένα όνειρα, τους εθνικούς διχασμούς, τις μεγάλες αδικίες.

Οι πούλιες να βάφονται με αίμα, οι ηθοποιοί να διώκονται, η πείνα, τα χρέη, η Κατοχή, η ελευθερία και από που και μέχρι που και η πούλια και η χάντρα και η φόδρα η φθαρμένη, να παίρνουν τον δρόμο, να γίνονται μπουλούκια, παραγνωρισμένα, απαξιωμένα ακόμα και σήμερα και να κυνηγούν το όνειρο σε λασπωμένα επαρχιακά μονοπάτια. Θεατρίνοι, ηθοποιοί, τσιγγάνοι της ψευδαίσθησης, μάγοι της φαντασίωσης, που να ξεχνιέται η πείνα. Λένε, βέβαια, οι φήμες και οι ιστορικοί γι' αυτά. Λένε, γιατί…

Διαβάστε περισσότερα στο provocateur.gr