Ο σκηνοθέτης και εικαστικός Ρόμπερτ Ουίλσον συναντά τη ντίβα της ποπ με φόντο το Μουσείο του Λούβρου στην έκθεση «Βίντεο Πορτρέτα της Lady Gaga» που θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου.

Η ελληνική «οδύσσεια» του Μπομπ Ουίλσον δεν λέει να πάρει τέλος. Μετά από τη σκηνοθεσία του ομηρικού έπους στο Εθνικό Θέατρο (2012), την έκθεση των 60 περίπου βιντεοπορτρέτων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την παράσταση του «The Old Woman» επίσης στη Στέγη (2013), ο σκηνοθέτης και εικαστικός επιστρέφει στην Αθήνα με μια ακόμα έκθεση στην γκαλερί Bernier-Eliades με την οποία συνεργάζεται για δεύτερη φορά.

 

Τα έργα, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του ’13 στο Μουσείο του Λούβρου στο πλαίσιο της έκθεσης «Living Rooms», είναι μια σειρά βιντεοπορτρέτων (μια ιδέα της σχετικής τεχνικής πήραμε στην έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) της Lady Gaga εμπνευσμένα από τρία κλασικά έργα ζωγραφικής από τη μόνιμη συλλογή του παρισινού μουσείου: τη  «Δεσποινίδα Καρολίν Ριβιέρ» του Jean-Auguste Dominique Ingres (1806), τον «Θάνατο του Μαρά» του Jacques Louis David (1793) και την «Kεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή σε πιάτο» του Andrea Solari (1507). 

 

«Robert Wilson: Video Portraits of Lady Gaga», 9 Μαρτίου έως 14 Μαίου, γκαλερί Bernier-Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο.  Η γκαλερί είναι ανοιχτή Τρίτη έως Παρασκευή 10:30-18:30, Σάββατο 12:00-16:00.