Την έκθεση που οργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων επισκέφτηκαν έως τώρα 100.000 άνθρωποι υποχρεώνοντας τους υπευθύνους του Montreal Archaeology and History Complex να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας του.

Περισσότερα από 500 εκθέματα μεγάλης επιστημονικής και αισθητικής αξίας από 21 ελληνικά μουσεία ταξίδεψαν τους τελευταίους μήνες του ’14 στο Μόντρεαλ του Καναδά για τις ανάγκες της έκθεσης «Οι Έλληνες – Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» που άνοιξε στο κοινό στις 12 Δεκεμβρίου στο Montreal Archaeology and History Complex. Και, παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην καναδική πόλη, αμέσως σχηματίστηκαν ουρές στα ταμεία του μουσείου ενώ προπωλήθηκαν όλες οι θέσεις στο πρόγραμμα διαλέξεων που συνόδευε την έκθεση. Μάλιστα, η προσέλευση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι υπεύθυνοι του μουσείου επεξέτειναν το ωράριο λειτουργίας του ειδικά για την έκθεση, ανοίγοντας, κατ’ εξαίρεση, κάθε Τετάρτη από τις 5 έως τις 9 το βράδυ.

 

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει για τρεις ακόμα εβδομάδες –κατεβάζει ρολά στις 26 Απριλίου-, θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Γκατινό (Canadian Museum of History), το Σικάγο (The Field Museum) και στην Ουάσινγκτον (The Field Museum).

Τα εκθέματα συμπληρώνουν μία μεγάλη ποικιλία διαδραστικών δρωμένων αλλά και σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, με εφαρμογή στην κινητή τηλεφωνία που δημιουργήθηκε από τα New Media Lab στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Simon Frazer University της British Columbia.