Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς φιλοξενεί την τελευταία δουλειά της κεραμίστριας Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου από τις 14 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου.

Τα αντικείμενα που βγαίνουν από τα χέρια της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου είναι πραγματικά έργα τέχνης. Ντελικάτα, αέρινα, σε φόρμες εμπνευσμένες από ζωντανούς οργανισμούς, μοιάζουν σαν να μην τα έχει φτιάξει ανθρώπινο χέρι. Η προηγούμενη δουλειά της, «Κέλυφος», καθρέφτιζε τον κόσμο του βυθού, τα όστρακα. Η τελειότητα της κατασκευής τους, η περιπλοκότητα των σχεδίων τους και η εξαίσια υφή τους, το χρώμα –ή η έλλειψη χρώματος- ενέπνευσαν τη δημιουργό.

Η τελευταία δουλειά της με τίτλο «Μεταπλάθοντας τη Φύση» που θα εκτεθεί το επόμενο διάστημα στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς έχει σημαντικές ομοιότητες αλλά και διαφορές με τα προηγούμενα έργα της δημιουργού. Ιδιαίτερα η μία από τις δύο ενότητες έργων που θα εκτεθούν αποτελεί συνέχεια της έκθεσης «Κέλυφος» που πραγματοποιήθηκε το 2013. Η δεύτερη ενότητα πάλ αξιοποιεί τη γιαπωνέζικη τεχνική νερικόμι, μια τεχνική που χρησιμοποιεί χρωματιστό πυλό ή πορσελάνη για τη δημιουργία κεραμικών σκευών με εντυπωσιακά σχέδια.

Η έκθεση «Μεταπλάθοντας τη Φύση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «Αναζητήσεις στην ύλη» που οργανώνεται από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

«Μεταπλάθοντας τη Φύση» της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου, Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111. Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00.