Μια έκθεση κόμικς βέλγων δημιουργών από τη συλλογή του μοναδικού Βελγικού Κέντρου Κόμικς

Οι Θεσσαλονικείς αναγνώστες του Τεντέν και άλλων συγγενών ηρώων, έργων της φαντασίας των πιο ξακουστών Βέλγων δημιουργών κόμικς, μπορούν επιτέλους να αισιοδοξούν. Εντός του μήνα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, εγκαινιάζεται στο φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής, κτίριο Μ2, έκθεση με τίτλο «Οι θαυμάσιες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων» με επιλογές από τη δουλειά δημιουργών κινουμένων σχεδίων όπως ο Marc Sleen, o François Schuiten, o Yslaire, o Franc Pé κ.ά..

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Βελγικού Κέντρου Κόμικς, του ναού της 9ης τέχνης όπου προσκυνάνε περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες τον χρόνο, και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους φίλους αυτής της τόσο παραμελημένης στην Ελλάδα τέχνης να δουν από κοντά έργα σημαντικών καλλιτεχνών από την τεράστια συλλογή του Κέντρου.

Αν περιμένετε να δείτε τον Τεντέν, τον Σπιρού, την παρέα των Στρουμφ και τον Λούκι Λουκ, θα δικαιωθείτε. Όμως, δίπλα σε αυτούς θα δείτε και άλλους λιγότερο διάσημους στα μέρη μας αλλά εξίσου «θαυμάσιους» ήρωες, τους αξίζει να γνωρίσετε.

«Οι θαυμάσιες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων», Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και παραλία, Θεσσαλονίκη, 25 Μαΐου – 14 Ιουνίου.