Ένα φεστιβάλ για τα νέα μέσα, τις νέες τεχνολογίες και τις νέες φόρμες παίρνει σάρκα και οστά από αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου στην Αθήνα με τη συμμετοχή δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο.

Το Fast Forward Festival –η φετινή διοργάνωση είναι η δεύτερη- είναι ό,τι λέει το όνομά της: ένα παράθυρο στο μέλλον, απ’ όπου εφορμούν εικόνες και ήχοι, άνθρωποι και χώροι. Μια διοργάνωση που υλοποιείται εντός και εκτός Στέγης, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, επιχειρώντας μια ειρηνική διείσδυση στον ιστό της πόλης.

Το φετινό Fast Forward Festival 2 εξερευνά τη διαλεκτική σχέση υβριδικών καλλιτεχνικών πρακτικών με το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο σε περιόδους ιστορικών αλλαγών όπως η δική μας. Έτσι θα δούμε  βιντεοπροβολές (Chris Verdonck, Stills), μία 6ωρη ταινία (Matthew Barney & Jonathan Bepler, River of Fundament), μια χορογραφία πλήθους (Roger Bernat, Domini Public) και μία παράσταση-ταινία (FC Bergman, 300 el x 50 el x 30 el). Στόχος των έργων να προάγουν τον δημόσιο διάλογο και να μας κάνουν να «δούμε» την τέχνη και την πόλη μας μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

ΕΔΩ θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι από την αφρόκρεμα της αβάν γκαρντ σκηνής, πολλοί εξ αυτών διεθνούς φήμης όπως ο Matthew Barney. Γι’ αυτό αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας των δράσεων -κάποιες εξ’ αυτών διαδραματίζονται σε διαμερίσματα της Αθήνας και ο αριθμός των θεατών είναι πολύ περιορισμένος- οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν αμέσως κρατήσεις εισιτηρίων.

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών,  Συγγρού 107. Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά (www.sgt.gr), τηλεφωνικά (210-9005800) ή από τα εκδοήρια εισιτηρίων της Στέγης. Επίσης, εισιτήρια θα πωλούνται και επί τόπου, στους χώρους των παραστάσεων.