Με μια αναδρομική έκθεση έργων του μεγάλου έλληνα μοντερνιστή ζωγράφου εγκαινιάζει τη θερινή σεζόν το ξενοδοχείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ότι η τέχνη πάει χέρι χέρι με τη φιλοξενία το διαπιστώνουμε συχνά πυκνά στις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, όπου οι εκθέσεις νέων και λιγότερο νέων καλλιτεχνών στους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων είναι συχνό φαινόμενο. Το ίδιο φαινόμενο απαντάται σπάνια στην Αθήνα.

Γι’ αυτό ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα από την πρωτοβουλία της διεύθυνσης του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel (επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος του Πεδίου του Άρεως), η οποία, σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου, οργανώνει τακτικά εκθέσεις ελλήνων καλλιτεχνών, για την απόλαυση των επισκεπτών ημεδαπών και μη.

Το τελευταίο «κρούσμα» θα παρουσιαστεί στις 10 Ιουνίου και θα έχει τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης και απολύτως αναγνωρίσιμης τεχνοτροπίας του μεγάλου μοντερνιστή ζωγράφου Γιάννης Γαΐτη. Ζωόμορφες μυθικές οντότητες από περίεργα εντομοειδή (εργατικά μυρμηγκάκια, μύγες, σφήκες), πουλιά, ανθρωποειδή, άλλοτε με φράκο και άλλοτε με ριγωτό και καρό κουστούμι, λευκό γιακά, μαύρη γραβάτα, μαύρα παπούτσια και μαύρη κορδέλα γύρω από το καπέλο μελόν θα εποικίσουν τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου για ενάμισι μήνα περίπου, χάρη στην γενναιοδωρία των ιδιωτών συλλεκτών που δέχτηκαν να δανείσουν τους πίνακές τους.

Η έκθεση που θα φέρει τον τίτλο «Γιάννης Γαΐτης: Ένας ασυμβίβαστος δανδής» θα επιτρέψει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να γνωρίσουν το σύμπαν ενός από τους πιο σημαντικούς και διαφορετικούς έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες της μεταπολεμικής περιόδου που απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης. Ένα σύμπαν που φανερώνει τον επηρεασμό του καλλιτέχνη από τα εικαστικά κινήματα του ‘60, κυρίως στη Γαλλία, και ενσωματώνει στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, το βιομηχανικό σχέδιο και τη βυζαντινή εικονογραφία.

Η έκθεση «Γιάννης Γαΐτης: Ένας ασυμβίβαστος δανδής» θα διαρκέσει από τις 10 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου στο Radisson Blu Park Hotel,  λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα.