Με έμπνευση από το χέρι του Εφήβου των Αντικυθήρων οι μαθητές του 24ου Γυμνασίου Αθηνών δημιούργησαν 37 έργα που εκτίθενται από 15 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου στο καφέ του Μουσείου.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον διάλογο για τη σύγχρονη Τέχνη και την κοινωνία δίνοντας βήμα σε νέους εικαστικούς καλλιτέχνες και ομάδες στον χώρο του καφέ του Μουσείου. Στόχος της σχετικής δράσης είναι η ανάδειξη του μουσείου ως κόμβου ανταλλαγής ιδεών αλλά και ο εμπλουτισμός της μουσειακής εμπειρίας των επισκεπτών.

 

Η έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15 Ιουνίου με τίτλο «Άγγιγμα» είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα προς αυτή την κατεύθυνση. Περιλαμβάνει 37 έργα μαθητών του 24ου Γυμνασίου Αθηνών οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου «Ιστορίες ζωής- Ιστορίες αλληλεγγύης: τα μουσειακά αντικείμενα ως πεδίο διερεύνησης της έννοιας της αλληλεγγύης στον πολιτισμό», φιλοτεχνημένα με μελάνι και μολύβι, με έμπνευση από το χέρι του Εφήβου των Αντικυθήρων.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε ζητήματα προστασίας τους, δρώντας ως ενεργοί πολίτες.

«Άγγιγμα», Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, 15/6-20/7/2015.