Με την πολύ σημαντική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών», μουσικές, διευρυμένο ωράριο και μειωμένο εισιτήριο, το μουσείο γιορτάζει τη συμπλήρωση έξι χρόνων λειτουργίας του.

Όσοι έχουν ταξιδέψει στη Σαμοθράκη και έχουν επισκεφτεί το μουσείο και το ιερό των μεγάλων θεών, γνωρίζουν ότι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας παραμένει άγνωστος στους πολλούς λόγω απόστασης. Την απόσταση αυτή ετοιμάζεται να «καλύψει» το Μουσείο της Ακρόπολης που θα γιορτάσει τα γενέθλιά του σε μερικές ημέρες με μια εντυπωσιακή έκθεση αφιερωμένη στο νησί των Καβείρων. Η έκθεση που τιτλοφορείται «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και τον αρχαιολόγο Δημήτρη Μάτσα και θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 20 Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του μουσείου.

 

Όπως θα σας πει και οποιοσδήποτε ειδικός, τα ευρήματα από το νησί της Σαμοθράκης είναι από τα πιο σημαντικά μια και αφορούν σε ένα από τα πιο ερμητικά κλειστά θρησκευτικά κέντρα της Ελλάδας με σημαντικό ρόλο τα χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας. Η επίσκεψη στην έκθεση άρα επιβάλλεται, άσχετα με τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις.

Όμως το μουσείο, για να τονίσει τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας, προσκάλεσε την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων που θα παρουσιάσουν από τις 9 μ.μ. στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.