Οι επισκέπτες της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας μπορούν πλέον να θαυμάσουν μέρος των έργων της μόνιμης συλλογής της Εθνική Πινακοθήκης.

Δεν είναι το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό ίδρυμα που συνεργάζεται με το Google Cultural Institute. Είχαν προηγηθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μπενάκη και άλλα. Και επιπλέον τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης που έχουν καταχωρηθεί έως τώρα στη βάση δεδομένων του Google Cultural Institute είναι ακόμα λίγα. Όμως, σημασία έχει πως, έστω και με το σταγονόμετρο, αποκτούμε όλοι πρόσβαση σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα τής ελληνικής ζωγραφικής του 19ου αιώνα, με αναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, τα έργα και την εποχή. Και επιπλέον μπορούμε να αποθηκεύουμε απόψεις έργων για να «χτίσουμε» τη δική μας προσωπική γκαλερί ή και να ξεναγηθούμε από έμπειρους ξεναγούς.

Η συνεργασία της Εθνικής Πινακοθήκης με το Google Cultural Institute είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των ανθρώπων που ασχολούνται με την Τέχνη γενικότερα. Είναι επίσης, εφόσον διευρυνθεί, μια ευκαιρία να δούμε μερικούς από τους κρυμμένους θησαυρούς που παραμένουν αναξιοποίητοι εδώ και χρόνια στις αποθήκες της. Εν καιρώ μπορούμε να ελπίζουμε ότι, όταν τελειώσουν τα έργα για την αναβάθμιση του κτιρίου της Πινακοθήκης, θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε και από κοντά.

Δείτε ΕΔΩ την μίνι συλλογή έργων της Πινακοθήκης στο Google Cultural Institute.