Στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται στο Σάββατο 8 Αυγούστου έκθεση έργων του σημαντικού ζωγράφου ζωγράφου με τίτλο «Rocky Days».

«Rocky Days» σημαίνει «Ημέρες των Βράχων» και «Ταραγμένες Ημέρες». Η εν λόγω αμφισημία δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα έργα της τελευταίας ζωγραφικής ενότητας του Αλέξη Βερούκα αναφέρονται εξίσου στα πραγματικά βράχια, αυτά που ορίζουν το τοπίο της Ύδρας, τόπο παραθερισμού και εργασίας του καλλιτέχνη, και στις ταραγμένες ημέρες που διανύουμε. Από την τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα ως την αιματοχυσία που συντελείται στη Μέση Ανατολή. Και φυσικά στο υπόστρωμα όλων, στα βράχια ως βωβούς μάρτυρες της ιστορίας  της ανθρωπότητας, των καταστροφών αλλά και των θριάμβων της.

Τα έργα που θα εκτίθενται από τις 8 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας ολοκληρώθηκαν από τον ζωγράφο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα προσωπικό ημερολόγιο μέσα από το οποίο ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται τις αναμνήσεις του από τα καλοκαίρια στο νησί του Αργοσαρωνικού, απογυμνώνοντάς τις από τα περιττά, κρατώντας μόνο ότι είναι αληθινό και αιώνιο: το προαιώνιο τοπίο του βράχου.

Την διοργάνωση της έκθεσης με τίτλο «Rocky Days» έχει η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

«Rocky Days» του Αλέξη Βερούκα, Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, Λιμάνι Ύδρας, τηλ.: 22980 52355. Ώρες λειτουργίας: 09.00-16.00 & 19.30-21.30.