Το Poseidonion Grand Hotel θα φιλοξενήσει αναδρομική έκθεση της δουλειάς της γαλλο-ελληνίδας σχεδιάστριας Ιουλίας Αμπαντή με ελληνικά θέματα.

Τα Καρέ της Ιουλίας Αμπαντή αποτελούν αντικείμενα πόθου για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η μοναδική αισθητική τους –τα θέματα τους είναι εμπνευσμένα από έργα τέχνης, λόγια και λαϊκής- και η στάμπα του οίκου Hermès στην ούγια τα κατατάσσουν ανάμεσα στα διαχρονικά status-symbols, τα κομμάτια εκείνα που κληρονομούνται από μαμά σε κόρη χωρίς να χάσουν τίποτα από την αξία τους.

Η  Ιουλία Αμπαντή δεν είναι φυσικά η μοναδική σχεδιάστρια που μεγαλούργησε μέσα στα όρια των περίφημων Καρέ του Hermès. Όμως ξεχωρίζει διότι από το 1969, όταν άρχισε η συνεργασία της με τον γνωστό οίκο, δημιουργεί εμπνεόμενη από ελληνικά θέματα κάνοντας τακτικές αναφορές σε εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη.

Η αναδρομική έκθεση έργων της Ιουλίας Αμπαντή στο Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες με τίτλο «Τα Καρέ της Ιουλίας Αμπαντή - 40 χρόνια σχεδίων σε μετάξι εμπνευσμένα από την Ελλάδα»  πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και θα διαρκέσει από Παρασκευή 31 Ιουλίου έως Τρίτη 18 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο 2298 074553 ή στο [email protected].