Έως τις 15 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση «Μetamorphose & Μορφολογία» του Δημήτρη Ντόκου και της WeegeeWeegee στο αρχαιολογικό μουσείο της Νισύρου.

Το ταξίδι στη Νίσυρο είναι μακρύ και το αποτολμούν λίγοι –κυρίως άνθρωποι που τους συνδέουν δεσμοί αίματος με το νησί και επισκέπτες των πιο προβεβλημένων και ανεπτυγμένων τουριστικά γειτονικών νησιών. Όμως, όποιος πάτησε το πόδι του εκεί και βρέθηκε μπροστά στο φυσικό παράδοξο που συνιστά η Νίσυρος –ένας κρατήρας ηφαιστείου που αναδίδει οσμή υδρόθειου και φλέβες που απελευθερώνουν υδρατμούς με ρωγμές βράχων, ακόμα και μέσα σε οικήματα-, μαγεύτηκε.

Ανάμεσα στα «θύματα» της Νισύρου και αρκετοί καλλιτέχνες που αναζητούν βάση δημιουργίας στα μαγευτικά μεσαιωνικά χωριά που στεφανώνουν τον κρατήρα και στο Μανδράκι.

Η Γερμανίδα εικαστικός WeegeeWeegee είναι μία εξ’ αυτών. Έχοντας ζήσει για χρόνια σε πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, η καλλιτέχνης που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το κολάζ αναζητώντας πρώτη ύλη σε φωτογραφικά άλμπουμ toy 19ου αιώνα, μεταμορφώνοντας τις κιτρινισμένες φωτογραφίες με ζωγραφικές τεχνικές, βρήκε τον τελευταίο καιρό καταφύγιο στο νησί. Τώρα τα έργα της γνωστής εικαστικού εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νισύρου πλάι πλάι με τα ζωγραφικά σκαθάρια του Έλληνα street artist Δημήτρη Ντόκου, γνωστού μας από τις παρεμβάσεις του σε τοίχους της πρωτεύουσας καθώς και από την έκθεση «No Respect» πέρυσι την άνοιξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η έκθεση με τον τίτλο «Μetamorphose & Μορφολογία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νισύρου στο Μανδράκι θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου.