Μετά από τις Βρυξέλλες και το Ρότερνταμ η έκθεση-γεγονός για τα φωτογραφικά πράγματα μεταφέρεται στις 12 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης.

Για την έκθεση «Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990» που συνδιοργανώνουν το βρυξελλιώτικο BOZAR - Palais des Beaux-Arts, το Nederlands Fotomuseum και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έχουμε ξαναγράψει. Είναι μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Ευρώπη και το κοινό σε Βέλγιο και Ολλανδία την αντάμειψε με υψηλή επισκεψιμότητα από τις 17 Μαΐου όταν άνοιξε στο κοινό στο BOZAR - Palais des Beaux-Arts.

Τώρα ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει την έκθεση. Στις 12 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι) και οι Αποθήκες Στρατού (Α’ Προβλήτα, Λιμάνι) θα ανοίξουν για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες οι οποίοι θα θελήσουν να θαυμάσουν από κοντά  τα έργα 32 σημαντικών δημιουργών -ανάμεσά τους και 3  Έλληνες (Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Στράτος Καλαφάτης, Νίκος Μάρκου).

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 3 Οκτωβρίου.