Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς παρουσιάζει τη νέα δουλειά του με τίτλο “Mount the air” στην Γκαλερί Καλφαγιάν στο Κολωνάκι.

Εκείνοι που ασχολούνται έστω και περιστασιακά με την σκηνή της τέχνης στη χώρα μας έχουν σίγουρα ακουστά το όνομα του Κωστή Βελώνη. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ανήσυχους και δραστήριους εικαστικούς καλλιτέχνες σήμερα, με διαρκή παρουσία σε αίθουσες τέχνης της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η τελευταία δουλειά του Βελώνη είναι συνεπής στην ως τώρα πορεία του. Σε αυτή πραγματεύεται τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο συλλογικό και στο ατομικό, στις βεβαιότητες και στην κατάλυσή τους.

Το ερώτημα προς διερεύνηση πίσω από τα γλυπτά και τα περιβάλλοντα του “Mount the air” είναι τί συμβαίνει όταν οι αβέβαιες συνθήκες εργασίας ακυρώνουν τη σταθερότητα του οικιακού περιβάλλοντος, όταν η ακαμψία του δημόσιου πολιτικού λόγου προσκρούει στην ανάγκη του ατόμου για ιδιωτικότητα.

Ο καλλιτέχνης επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα μέσα από «do it yourself» δομές, χρησιμοποιώντας φτηνά έπιπλα από αυτά που συναντάμε σε εργατικά σπίτια και υπολείμματα οικοδομικών υλικών για να αναδείξει την εφήμερη σχέση των ανθρώπων με τα αντικείμενα σε συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας καθώς και την προσωρινότητα των κατασκευών «του αέρα», αυτών που στήνονται για να εξυπηρετήσουν δημόσιες ομιλίες και συγκεντρώσεις.

“Mount the Air” - Κωστής Βελώνης, Kalfayan Galleries, Χάριτος 11, Κολωνάκι, 26 Νοεμβρίου 2015 – 16 Ιανουαρίου 2016 (Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από τις 25 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2016).