Ένας ακόμα ευγενικός και σπινθηροβόλος άνθρωπος της τηλεόρασης, πέρασε στην άλλη πλευρά έτσι ξαφνικά και σε ηλικία 61 έτους. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης, γλυκός μα ανήσυχος, άνθρωπος με άγχος για τη δουλειά που δεν πήγαινε καλά άφησε την τελευταία του πνοή έτσι στα ξαφνικά την Τρίτη, όπως πριν ένα χρόνο μας είχε αφήσει ο πιο στενός του φίλος και συνεργάτης ο Γιώργος Κολόζης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο από το Α' νεκροταφείο στις 13:00 και θα είναι πολιτική.

Ο Γιάννης Κασπίρης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο στην Σχολή Σταυράκου. Άνθρωπος που λάτρευε το ντοκιμαντέρ είχε κάνει στην ΕΡΤ από τη δεκαετία του 80 νεαρός κινηματογραφιστές εξαιρετικά και έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κάποιες από τις δουλειές του ήταν: «Στην άλλη όχθη», «Το κύκλωμα», «Στα μονοπάτια της σκέψης (σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Τσουκαλά ) και της επιστήμης (με τον Γιώργο Γραμματικάκη), «'Ανθρωποι απλοί, απλοί σαν παιδιά» (βραβείο ντοκιμαντέρ 2007), «Οι μεγάλοι Έλληνες», «Με λένε Στέλιο» κ.α. Το 2008-9 πραγματοποίησετην παραγωγή της σειράς «Οι μεγάλοι Έλληνες » για τον σταθμό ΣΚΑΙ και το BBC. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ΣΑΠΟΕ.  Ο Γιάννης Κασπίρης ήταν και υποψήφιος του Ποταμιού στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: «Έχασα έναν φίλο. Χάσαμε έναν φίλο. Και η Ελλάδα έχασε έναν σημαντικό άνθρωπο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Έναν πολίτη που ανησυχούσε καθημερινά για όλα αυτά που γίνονται και για όλα αυτά που δεν γίνονται. Ο Γιάννης ήταν ένας πρωτοπόρος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Τόλμησε και άνοιξε δικό του δρόμο. Ανάμεσα στις επιλογές του χυδαίου αλλά εμπορικού, ή του ποιοτικού αλλά αδιάφορου, ο Γιάννης Κασπίρης πολεμούσε να κάνει το δυσνόητο κατανοητό και το ποιοτικό ενδιαφέρον. Γιάννη θα μας λείψεις όσο δεν φαντάζεσαι. Θα σε σκεφτόμαστε και θα θυμόμαστε τον δρόμο που μας έδειχνες. Γεια σου φίλε μου. Στην Ελένη, στο παιδί του, την οικογένεια του, τα βαθιά μου συλλυπητήρια».