Η ομάδα designers Θίς εκθέτει κοσμήματα και αξεσουάρ από άμμο στο Πωλητήριο του Μουσείου στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «Αναζητήσεις στη Ύλη»

Οι «Αναζητήσεις στην Ύλη», ο κύκλος εκθέσεων νέων καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών στο Πωλητήριο του Μουσείο Μπενάκη, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουμε τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία (δείτε ΕΔΩ σχετικό άρθρο).

Η έκθεση που ανοίγει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Μουσείο με τίτλο «Επαναστροφή» θα είναι μία ακόμα αποκάλυψη για τους φίλους του καλλιτεχνικού κοσμήματος και του design γενικότερα. Σε αυτή θα έχουμε τη δυνατότητα να καμαρώσουμε τις νέες δημιουργίες της ομάδας Θίς (σωρός από άμμο στα αρχαία ελληνικά), κοσμήματα και αξεσουάρ τα οποία εμπνεύστηκαν τα μέλη της ομάδας παρατηρώντας τις αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος στα φυσικά τοπία: σιγά-σιγά ο αέρας και το νερό μετατρέπουν τους συμπαγείς όγκους της πέτρας σε σωρούς άμμου.

Ο Δημήτρης Πέρρος και ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, οι δύο πρωτεργάτες της ομάδας,  αποφάσισαν να ενεργήσουν αντίστροφα: να συλλέξουν αυτούς τους κόκκους και από αυτούς να δημιουργήσουν συμπαγή αντικείμενα. Τα έργα τους, άψογα φινιρισμένα, μαρτυρούν υψηλή αισθητική και γνώση τω ν μέσων που έχουν στη διάθεση τους.

Τα αντικείμενα της ομάδας «Θίς» σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε μικρής κλίμακας παραγωγή.

Θίς. Επαναστροφή, Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111. Διάρκεια έκθεσης: 4 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2016. Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή, 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο, 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Tετάρτη, κλειστά.