Η έκτη έκθεση της σειράς φωτογραφικά ζεύγη ανοίγει στις 19 Φεβρουαρίου με Ανθή Μάρα και Παναγιώτη Μαρκολέφα.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο παρουσιάζουν την έκτη έκθεση της σειράς «Φωτογραφικά ζεύγη» με έργα της Ανθής Μάρα και του Παναγιώτη Μαρκολέφα. Οι δύο ερασιτέχνες φωτογράφοι-μέλη του σωματείου συνομιλούν μέσα από τις εικόνες τους, τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές της οπτικής τους.


Έργο του Παναγιώτη Μαρκολέφα

Αυτό άλλωστε είναι το σκεπτικό πίσω από τη σειρά εκθέσεων που επιμελείται ο  θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του Κύκλου, Πλάτων Ριβέλλης: Να τοποθετεί δίπλα-δίπλα δουλειές ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς φιλίας ή συγγένειας ώστε να αναδεικνύονται τα κοινά σημεία αλλά και οι διαφοροποιήσεις ανάμεσά τους.

Η προσωπική σχέση των δύο νέων φωτογράφων που ξεκίνησε από τη συμμετοχή τους στον Φωτογραφικό Κύκλο είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα της κοινής έκθεσης που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:30, στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2016.


Έργο της Ανθής Μάρα