Το μουσείο προσφέρει δωρεάν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας σε συνεργασία με τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.  

«Σοφή παρέα στο Μουσείο» ονομάζεται το πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο τη γνωριμία των ατόμων της τρίτης ηλικίας με τους θησαυρούς της κυκλαδικής τέχνης, την κοινωνικοποίηση και την ψυχαγωγία τους, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που ενισχύει με δωρεές ελληνικούς και ελληνικού ενδιαφέροντος μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Σοφή παρέα στο Μουσείο»; Οι επισκέψεις που πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα διοργανώνονται από τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου και περιλαμβάνουν δωρεάν μεταφορά από και προς τη Λέσχη, καλωσόρισμα στο Cycladic Café του Μουσείου, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στις μόνιμες συλλογές του και δυνατότητα επίσκεψης στους υπόλοιπους ορόφους του Μουσείου.

Για να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα οι εργαζόμενοι του Μουσείου πέρασαν από ειδική βιωματική εκπαίδευση από τους ειδικούς γεροντολόγους Δρ. Δημήτρη Καμπανάρο και Δρ. Κωστή Προύσκα, στο πλαίσιο της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, www.cycladic.gr, τηλ. κρατήσεων: Καθημερινά 10:00-16:00, 210 7239438