Η ομάδα firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες. 

Η έκθεση αυτή, κόντρα στο… ρεύμα, δεν στηρίζεται σε φωτογραφίες προσφύγων. Δεν θέλει να «πουλήσει» τον πόνο και την απόγνωσή τους, αλλά να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας μέσα από εικόνες παιδιών από όλο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας. 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν εξολοκλήρου για την στήριξη της «Αλληλεγγύης Λέσβου» (http://lesvossolidarity.org).

Η έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος» θα πραγματοποιηθεί στο «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) από 14 έως 17 Απριλίου. Είσοδος ελεύθερη. Τις φωτογραφίες τους εκθέτουν οι: Μαρία Βρανοπούλου, Αθηνά Διακάκη, Ναντια Κουλουρά, Λουκια Παπά, Λινα Πολέμη, Δημήτρης Τουμπής, Aurelie Jouanigot και Ingrid Pumayalla. 

Στην προσπάθεια αυτή πολύτιμοι αρωγοί είναι σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. Μέγας Χορηγός της έκθεσης είναι το Πλαίσιο, χορηγός το ΡΟΜΑΝΤΣΟ και Υποστηρικτές ο ΟΠΑΠ, ο Βάρσος Κηφισιάς και το Filmora. Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών». 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 19.00
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 14 Απριλίου 19.00 - 22.30  
Παρασκευή 15 Απριλίου 17.00 - 22.30 
Σάββατο 16 Απριλίου 12.00 - 22.00 
Κυριακή 17 Απριλίου, 12.00 - 21.00

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης

Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00: Αφρικανικά κρουστά με ρυθμούς από τη Δυτική Αφρική από την ομάδα “Terra Djembe” της Pangea world music center.  

Κυριακή 17 Απριλίου, στις 13:00: Η Αγνή Στρουμπούλη θα ζωντανέψει παραμύθια της προφορικής παράδοσης από διάφορα μέρη του κόσμου και κυρίως από την Ελλάδα, για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.