Ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και… αυγά το Σάββατο 23 Απριλίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το αυγό είναι αναπόσπαστο συστατικό της πασχαλιάτικης «μυθολογίας» για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Ακολουθώντας το νήμα της παράδοσης, η Μαρία Κοκορόσκου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, «έστησε» παραμονές σχολικών διακοπών ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με θέμα –τι άλλο;- το ταπεινό ωό.

Με τη βοήθεια του φωτογράφου Βασίλη Παντελίδη και της θεατρολόγου-μουσειολόγου Αγάπης Γκιούνα τα παιδιά θα πλάσουν τις δικές τους αυγοϊστορίες και αυγοσυνθέσεις τις οποίες θα μετατρέψουν σε εικόνες. Αντλώντας έμπνευση από τα «διάσημα» αυγά της ιστορίας και της λογοτεχνίας, από την «Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη» ως τον Χριστόφορο Κολόμβο, τα παιδιά θα μπορέσουν να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν. 

Φέρε το αυγό και… κούρευτο!, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι), Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 11:30-13:30. Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/παιδί. Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310-566716 (Μαρία Κοκορότσκου) μέχρι και την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 12:00.

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους 1-2 βραστά αυγά (άβαφα) και μία φωτογραφική μηχανή με καλώδια usb (ανά οικογένεια).