Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι σαφώς ελληνοκεντρικό με ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το περσινό

Όποιοι πίστεψαν έστω και μία στιγμή, μετά από την επεισοδιακή έλευση/αποχώρηση του Γιαν Φαμπρ και την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα αλλάξει ρότα, γελάστηκαν. Για καλό ή για κακό –οι γνώμες διίστανται- το φετινό πρόγραμμα είναι σε γενικές γραμμές πανομοιότυπο με το περσινό, με τους ίδιους (έλληνες) δημιουργούς και καλλιτέχνες σε νέες παραγωγές και μερικές ενδιαφέρουσες συμμετοχές ξένων ομάδων.

Βέβαια, το πρόγραμμα συναρμολογήθηκε σε χρόνο ρεκόρ –είναι η πρώτη φορά που καλλιτεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει καθήκοντα μέσα στην άνοιξη- οπότε πολλά πράγματα δικαιολογούνται. Και είναι άξιο απορίας πως οι ελληνικές ομάδες , χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, παρουσιάζονται πανέτοιμες να αναμετρηθούν με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου… Όμως, το ρεζουμέ είναι, πως και φέτος το φεστιβάλ σε Αθήνα και Επίδαυρο θα κυλήσει κατά τα ειωθότα, χωρίς δράματα και χωρίς εξάρσεις.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα αναλυτικά.