Το θεατρικό project που ξεκίνησε το 2012 πάνω στο θρυλικό ιστιοφόρο Hoppet φτάνει στην Ελλάδα στις 3 Ιουνίου

Θέατρο σε ιστιοφόρο –το έχετε ξανακούσει; Όμως αυτό το καλοκαίρι οι κάτοικοι έξι περιοχών της Ελλάδας, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Λέσβου, της Λέρου, της Ικαρίας και της Σκύρου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική θεατρική εμπειρία, αποτέλεσμα της τετραετούς προσπάθειας περισσότερων από 350 καλλιτέχνες.  

Όμως τι είναι το Meeting the Odyssey project;

Πρόκειται για ένα συνδυασμό στοιχείων από́ την Οδύσσεια, σύγχρονων ευρωπαϊκών θεμάτων και ιστοριών που αντλούνται μέσα από την επαφή́ με τοπικές κοινότητες διαφορετικών γλωσσικών και πολιτισμικών συστατικών των πόλεων – λιμανιών που επισκέπτεται το Hoppet. Ξεκινώντας από έναν πυρήνα 50 καλλιτεχνών που είχαν την ιδέα, το project «άνοιξε» και περιέλαβε καλλιτέχνες από τους τόπους όπου θα έπιανε το σκάφος και το «πρόγραμμα» εμπλουτίστηκε με παραστάσεις, workshops και instants.

Στόχος του project είναι να αντικρούσει προκαταλήψεις, να αναζητήσει κοινές αφηγήσεις στη ζωή των σύγχρονων Ευρωπαίων μέσα από το συμβολικό ταξίδι της Οδύσσειας και να θέσει τα ερωτήματα: ποιο είναι το κοινό πολιτισμικό έδαφος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα; Υπάρχει κοινό έδαφος στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην πολιτιστική τους έκφραση; Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε τις κοινές μας ρίζες;

Και το κυριότερο:

«Μπορούμε να κάνουμε κάτι;».

Το Hoppet και το πολύγλωσσο πλήρωμά του έχει ταξιδέψει ως τώρα στις χώρες της Βαλτικής και της δυτικής Μεσογείου. Τις παραστάσεις του Meeting the Odyssey project είδα 19.000 θεατές σε 25 σταθμούς.

Τελευταίος προορισμός του Hoppet είναι η Ελλάδα όπου το ιστιοπλοϊκό και οι επιβάτες του θα βρεθούν από τις 3 Ιουνίου ως τις 19 Αυγούστου. Η αρχή θα γίνει από Λέρο και θα ακολουθήσουν η Λέσβος, όπου η παράσταση θα παρουσιαστεί και σε χώρους υποδοχής προσφύγων, η Ελευσίνα, το Λαύριο, τη Σκύρο και την Ικαρία.  

«Ελλάδα, ερχόμαστε», σημειώνει η Matilda von Weissenberg, project manager του “Meeting the Odyssey”.

Μάθετε περισσότερα στα

Website: http://www.meetingtheodyssey.eu/el/

Facebook: https://www.facebook.com/MeetingTheOdyssey/

Twitter: https://twitter.com/MeetingZOdyssey

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVjIm4rIAd2bGwfmpJ_Jvyg