Οι σπουδαστές της σχολής σε μια εντυπωσιακή επίδειξη έμπνευσης και δεξιοτεχνίας

Στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης οι χοροί καλά κρατούν. Οι νέοι καλλιτέχνες, που επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους, διδάσκονται μέσα από ένα σχεδόν εξουθενωτικό πρόγραμμα τα απαραίτητα συστατικά της τέχνης τους: πειθαρχία, αφοσίωση, θάρρος, έρευνα, προσωπικό ήθος. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Οι απόφοιτοι της σχολής αποτελούν τη ραχοκοκαλιά όλων των αξιόλογων χορευτικών ομάδων στη χώρα και επιπλέον κατέχουν σημαντικές θέσεις σε ξένα συγκροτήματα.

Ο θεσμός του Open Studio που υλοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια στο τέλος κάθε διδακτικού έτους στο μικρό θέατρο της Σχολής, Blackbox, αποτελεί μια καλή αφορμή για να μυηθούμε στα μυστήρια του χορού και να γνωρίσουμε από κοντά τη δραστηριότητα της ΚΣΟΤ, της μοναδικής σχολής στο είδος της στην Ελλάδα. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να αισιοδοξήσουμε.

Το Open Studio είναι μια παράσταση σε δύο μέρη που περιλαμβάνει εντυπωσιακά demo τεχνικής, χορογραφίες μικρής διάρκειας και σύντομες συνθέσεις των σπουδαστών που επιλέχθηκαν μετά από αυστηρή διαδικασία.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Demo τεχνικής Martha Graham, χορογραφική σύνθεση Όλια Τορναρίτου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση Γιώργος Κοντοβάς
  • Το έργο Tomorrow της Jasmin Vardimon, μια εντυπωσιακή σύνθεση για 10 χορευτές.
  • Σόλι των σπουδαστών
  • Happening βασισμένο σε χορογραφίες σπουδαστών, σε επιμέλεια της Αθηνάς Βάχλα
  • Απόσπασμα από το έργο της Martha Graham με τίτλο Temptation of the Moon, στο πλαίσιο της παρουσίασης ρεπερτορίου από το Γ' έτος, επιμέλεια Πέννυς Διαμαντοπούλου
  • Demo τεχνικής release σε Γιαπωνέζικη μουσική από τον Νίκο Καλογεράκη
  • Το ντουέτο των Διονύση Αλαμάνου και Δανάης Δημητριάδη με τίτλο Uncia, με θέμα τη μεταμόρφωση, και πηγή έμπνευσης τη λεοπάρδαλη των χιονιών και γενικότερα τα ζώα με εξαιρετικές ικανότητες στο καμουφλάζ.
  • Tο έργο  TRIAS της Jacqueline Fischer, καλλιτεχνικής διευθύντριας του τμήματος χορογραφίας του THEATER DER KLÄNGE (Theatre of Sounds, 1987), με έδρα το Ντύσσελντορφ. Η χορογραφία, που θα ερμηνεύσουν επιλεγμένοι σπουδαστές της ΚΣΟΤ, αποτελεί μια δημιουργική επανέκδοση στο σύγχρονο περιβάλλον κίνησης και ιδεών, του Τριαδικού Μπαλέτου (Triadisches Ballett, 1922), του διάσημου καλλιτέχνη του Bauhaus, Oscar Schlemmer. Είναι η πρώτη φορά που η ΚΣΟΤ θα συνεργαστεί με το THEATER DER KLANGE (THEATER OF SOUNDS) μέσω της Γερμανικής Πρεσβείας και της ελληνικής καταγωγής χορογράφου Jacqueline Fischer.

Open Studio 2016, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Ομήρου 55 , από 23/6 έως 7/7, ώρα 21:00. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: Από  13/6  και ώρες 11:00-15:00  στα τηλέφωνα 210 3612263 & 210 3624249