Ο ταχύτατα ανερχόμενος ιταλός χορογράφος και performer θα παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 τη χορευτική  performance «Untitled_I will be there when you die»

Για τον Alessandro Sciarroni, τον ιταλό χορογράφο και performer, έχουν γραφτεί ύμνοι. Οι νεοϋορκέζοι κριτικοί περιέγραψαν το αποτέλεσμα της δουλειάς του το 2015, στην πρώτη εμφάνισή του στο Μεγάλο Μήλο, ως ένα μανιφέστο για την τέχνη και την ελευθερία. Ένα θέαμα που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, στο οποίο ο χορός, τα εικαστικά και η performance art συνυπήρχαν με χιούμορ.

Η παράσταση του Alessandro Sciarroni που θα δούμε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε δύο διαδοχικές ημερομηνίες (20 & 21 Ιουνίου) στην Πειραιώς 260 είναι παλιότερη –έκανε πρεμιέρα το 2013 στην Ανκόνα. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο «Will you still love me tomorrow?» (Θα με αγαπάς και αύριο;) που πραγματεύεται την αντοχή μας –των πεποιθήσεών μας, των αισθημάτων μας…- στον χρόνο.

Το «Untitled_I will be there when you die» (Χωρίς τίτλο_Θα είμαι εκεί όταν πεθάνεις) ξετυλίγεται μέσα από αδιάκοπα περάσματα-πετάγματα αντικειμένων ανάμεσα στους ζογκλέρ-χορευτές. Το passing (πέταγμα αντικειμένων) είναι η κατεξοχήν δράση στο juggling και μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα από τρεις, τέσσερις, πέντε, δέκα μέχρι και είκοσι περφόρμερ οι οποίοι δημιουργούν διαφορετικά σχέδια και  τέμπο. Στην περίπτωση του έργου του Alessandro Sciarroni το passing δηλώνει ταυτόχρονα την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες και την ευθραυστότητα των ανθρώπινων δεσμών.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Συμμετέχουν οι: Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino
Ήχος & μουσική: Pablo Esbert Lilienfeld
Σχεδιασμός φωτισμών: Rocco Giansante
Τεχνικός μάνατζερ: Cosimo Maggini
Σύμβουλος δραματουργίας: Antonio Rinaldi, Peggy Olislaegers
Έρευνα: Matteo Ramponi
Project curator & promotion Lisa Gilardino
Διεύθυνση παραγωγής:  Marta Morico
Οργάνωση: Chiara Fava

«Untitled_I will be there when you die», Πειραιώς 260 – Χώρος Δ’,  20 & 21 Ιουνίου, 21:00. Τιμές εισιτηρίων:  20€, 10€ (Φοιτητικό) και 5€ (Άνεργοι- A.μεΑ.)

Στο πλαίσιο της παράστασης o Alessandro Sciarroni και η ομάδα του διοργανώνουν το παρακάτω εργαστήριο ζογκλερικών:

Άτιτλο_Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop)

Εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino)

19 Ιουνίου, 18:00 - 22:30 (με ένα μικρό διάλειμμα)

22 Ιουνίου, 10:00 - 13:00 & 15:00 - 18:00 – Πειραιώς 260

Κόστος  60 ευρώ / φοιτ. 40 ευρώ

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζογκλέρ που επιθυμούν να μελετήσουν σε βάθος τις αρχές της τεχνικής του juggling και να την εφαρμόσουν σε δικές τους ατομικές ή ομαδικές συνθέσεις. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις μεθόδους εκμάθησης και σε ασκήσεις που ενθαρρύνουν τη δημιουργική διαδικασία.  Μερικά από τα θέματα που διερευνηθούν είναι: ρυθμός (ατομικός και ομαδικός), ισορροπίες και χειρισμός, έρευνα στη ρίψη και στην κίνηση του σώματος, αυτοσχεδιασμός και σύνθεση.