Η έκθεση της ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts Σπέτσες είναι ένα ταξίδι στα τοπία της μνήμης και της προσδοκίας

Η ζωγραφική της Σοφίας Καλογεροπούλου είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Στα χρώματα και στις μορφές που αναδύονται από τους καμβάδες της με μοναδική δύναμη και (έντεχνη) αφέλεια καθρεφτίζεται μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική φύση με κύρια χαρακτηριστικά τη λατρεία του χρώματος, της μυθολογίας και των ταξιδιών.

Η νέα δουλειά της Καλογεροπούλου που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα στις Σπέτσες είναι πλήρως εναρμονισμένη με το mood νησιού. Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί, η μυθολογία παντρεύεται με την ελληνική φύση, η συλλογική μνήμη ενδύεται τον μανδύα του κοσμοπολιτισμού, η Ανατολή δίνει το χέρι στη Δύση.

«Με πανταχού παρούσες την ελληνική μυθολογία και την ελληνική φύση, κάνω προσπάθεια να διατηρηθούν ζωντανά στοιχεία που έχω την αίσθηση ότι χάνονται, παραδόσεις, ιστορία, περιβάλλον», λέει η Σοφία Καλογεροπούλου. «Με όχημα το χιούμορ και μέσα από την αρμονική συνύπαρξη των έντονων χρωμάτων επιδιώκω να ξορκίσω το κακό. Η Ανατολή μου ασκούσε πάντα ιδιαίτερη έλξη. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός ανέτειλε στην Ανατολή και οφείλουμε να φροντίσουμε να μην δύσει στη Δύση», σημειώνει η ίδια, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της Ανατολής. «Προβάλω χαρούμενους κόσμους γεμάτους χρώμα, γιατί θέλω να αναδείξω την ελπίδα και γιατί έτσι θα ήθελα να ήταν η ζωή μας. Η ζωγραφική είναι η λύτρωση και η αντίσταση μου».

Η έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες (ντάπια), θα διαρκέσει από 18 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00-15:00, 19:00-21:00.  Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 22980 72278, 6944 446 675, [email protected], www.kapopoulosart.gr