Με την έκθεση «Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου» το μουσείο της Θεσσαλονίκης μας συστήνει τον σημαντικό ομογενή καλλιτέχνη και ακαδημαϊκό καθηγητή

Εβδομήντα έξι έργα του Σωτήριου Μίχου (1936-2010), δωρεά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τον Dr Helgi Briem Saemundsson, διαχειριστή του αρχείου και του έργου του σημαντικού καλλιτέχνη, εκτίθενται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σε μια μεγάλη έκθεση που επιμελήθηκε ο Ντένης Ζαχαρόπουλος. Η έκθεση με τίτλο «Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου» παρακολουθεί τα βήματα του καλλιτέχνη από το 1960 έως το 2007 ανθολογώντας έργα από τις ενότητες «Λουλούδια/Blumen», «Γάτα», «Tοπίο», «Ελληνικό Τοπίο» και «Poethen». Μικρά ζωγραφικά έργα, σχέδια, ακουαρέλες, κολλάζ, κεραμικά και φωτογραφίες, έργα μικτής τεχνικής από polaroid και κολλάζ, συνθέσεις με κείμενα, video, performance και θεατρικές παραγωγές περιγράφουν την εξέλιξη του Μίχου ο οποίος από το 1955 περίπου ζούσε και εργαζόταν στη Γερμανία.

Μικρό βιογραφικό σημείωμα για τον δάσκαλο και καλλιτέχνη Σωτήριο Μίχου:

Ο Σωτήριος Μίχου γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Στην Αθήνα, μαθήτευσε κοντά στο ζωγράφο Κωνσταντίνο Ρωμανίδη. Το 1955, άρχισε σπουδές ηλεκτρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης και συνέχισε στον τομέα της Αρχιτεκτονικής. Δούλεψε ως συνεργάτης και βοηθός στο Ινστιτούτο Θεμελιωδών Αρχών της Αρχιτεκτονικής και έλαβε την υποτροφία της Γερμανικής Ακαδημαϊκής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (DAAD, 1967-1969). Διετέλεσε διευθυντής του Θεάτρου Δωματίου (Zimmertheater) του Τύμπινγκεν. Ήταν υπεύθυνος στην Κρατική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών της Καρλσρούης. Ο καθηγητής Σωτήριος Μίχου υπήρξε υπεύθυνος του τμήματος Κατασκευών της Κρατικής Ακαδημίας Εικαστικών Τεχνών της Στουτγάρδης από το 1974 έως το 2003. Συνέβαλε στη δημιουργία και καθιέρωση πολυδιάστατων εκπαιδευτικών πρακτικών και καινοτόμου μεθοδολογίας. Εισήγαγε στη διδακτική νέες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές τεχνικές για την διεύρυνση της καλλιτεχνικής πρακτικής και συμπεριέλαβε τη μουσική, τη λογοτεχνία, το χορό, το θέατρο, την ελεύθερη έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό, καθώς και τη χρήση των νέων μέσων της φωτογραφίας και της κινούμενης εικόνας.

Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου –Δωρεά Σωτήριου Μίχου, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη,  από 7 Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε ειδική εκδήλωση, η έκδοση Σ. Μίχου Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου για το έργο του καλλιτέχνη, από τον εκδοτικό οίκο  Μέλισσα σε στενή συνεργασία με τον Dr Helgi Briem Saemundsson και τον εικαστικό Αλέξανδρο Βάλβη.