Η οικογένεια του Starman αποφάσισε να αποχωριστεί τα αμύθητης αξίας έργα της συλλογής του τα οποία θα εκτεθούν πριν βγουν στο σφυρί από τους Sotheby’s.

Ο ίδιος έλεγε πως τα μόνα πράγματα που τον ενδιέφεραν να έχει στην κατοχή του ήταν έργα τέχνης. άλλωστε, όπως γνωρίζουν οι fans του, ο Μπάουι περιστοιχίζονταν σε όλη την (γνωστή) ζωή του από εικαστικούς ενώ ζωγράφιζε και εκείνος.

Τελικά, όπως μαθαίνουμε από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η περίφημη συλλογή του αριθμεί περίπου 300 έργα, κυρίως βρετανών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, αλλά και σουρεαλιστές και σύγχρονα αντικείμενα τέχνης αφρικανών δημιουργών. Όλα αυτά αποκτήθηκαν έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών περίπου και αποτελούσαν έως τώρα μοναδικό προνόμιο του σταρ, των οικείων του και των φίλων του.

Μέρος της συλλογής -120 έργα- που περιλαμβάνει κομμάτια των Ντέμιαν Χερστ, Φρανκ Άουερμπαχ, Χένρι Μουρ, Γκράχαμ Σάδερλαντ, Ζαν Μισέλ Μπασκιά κ.ά. θα βγει στο σφυρί από την οικογένεια του Μπάουι τον Νοέμβριο (10 και 11 Νοεμβρίου), αφού εκτεθεί πρώτα σε παραρτήματα των Sotheby’s στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ και τελικά στο Λονδίνο από 1ης έως 10 Νοεμβρίου στο κατάστημα του οίκου δημοπρασιών στην New Bond Street.


Έργο του Ζαν Μισέλ Μπασκιά