Η Κατερίνα Ανδρέου τιμήθηκε με το βραβείο Jardin d’ Europe για το έργο της «A kind of fierce», συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι

Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας βρίσκονται στον πυρήνα του έργου της Κατερίνας Ανδρέου «A kind of fierce» που παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουλίου στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ. Το έργο είναι ένα σόλο, ένα σχόλιο για τον μοναχικό χαρακτήρα της καλλιτεχνικής έκφρασης, την έκθεση μπροστά στο κοινό και την τόλμη εστιασμένο στο παρόν και στα διλήμματα που αυτό θέτει.

Για αυτό το έργο η νεαρή χορογράφος τιμήθηκε στις 14 Αυγούστου με το βραβείο Jardin d’ Europe, μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για νέους χορογράφους, που δίνεται κάθε χρόνο σε νέους δημιουργούς στο πλαίσιο του [8:tension] Young Choreographers' Series του Φεστιβάλ IMPULSTANZ στη Βιέννη.

Η τελετή έγινε στο βιεννέζικο θέατρο Kasino am Schwarzenbergplatz και τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Jennifer Lacey (FR), Ana Vujanović (RS) and Wolfgang Kralicek (AT).