Το Μουσείο Φωτογραφίας πιάνει δουλειά στις 5 Σεπτεμβρίου με δύο εργαστήρια για εφήβους ηλικίας από 13 έως 16 χρονών

Οι διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους. Ας δούμε λοιπόν πως θα περάσουμε δημιουργικά τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου όταν τα σύννεφα αρχίζουν να μαζεύονται στον ορίζοντα –και λόγω έναρξης της σχολικής χρονιάς. Στη Θεσσαλονίκη η καλύτερη πρόταση για τους έφηβους ηλικίας 13 έως 16 χρονών έρχεται από το Μουσείο Φωτογραφίας της πόλης. Δύο έμπειροι φωτογράφοι θα αναλάβουν να τους μυήσουν στα μυστικά της κάμερας, από το κάδρο έως τη φωτοειδησεογραφία μέσα από δύο εργαστήρια συνολικής διάρκειας 15 ωρών το καθένα.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, με χρονολογική σειρά: Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Τσακίρης θα διδάξει στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τέχνης -κάδρο, οπτική γωνία, αποφασιστική στιγμή -καθημερινά 11:00 έως 14:00. Στη συνέχεια, τα Σάββατα από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη θα αναλάβει η Άρτεμις Πιρπίλη, η οποία θα ασχοληθεί στις παραδόσεις της, τις ίδιες ώρες πάντα, με έννοιες όπως φωτοειδησεογραφία, φωτογραφία δρόμου, πορτρέτο και  προσωπική φωτογραφία. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική γι’ αυτό οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Τα εργαστήρια είναι αυτόνομα. Ωστόσο, στο δεύτερο εργαστήριο θα έχουν προτεραιότητα όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρώτο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30,00 ευρώ/άτομο ανά εργαστήριο. Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια και για όποιον θελήσει να παρακολουθήσει και τα δύο εργαστήρια. Δηλώσεις συμμετοχής για το πρώτο εργαστήριο θα γινονται δεκτές έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου και για το δεύτερο έως και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 16:00 από το μήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΦΘ (Μαρία Κοκορότσκου, τηλ.: 2310.566716, [email protected]). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.