Ένας νέος κύκλος διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ξεκινάει στα τέλη Σεπτεμβρίου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον Πλάτωνα Ριβέλη και τον Φωτογραφικό Κύκλο. Για ενδέκατη συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσει τις διαλέξεις του γνωστού φωτογράφου με θέματα σχετικά με την φωτογραφία και το σινεμά.

Το θέμα του φετινού κύκλου διαλέξεων θα είναι «Η θρησκεία»∙ το θρησκευτικό αίσθημα, οι εκφράσεις ευλάβειας, οι τελετουργίες, όπως αυτά αποτυπώνονται στο έργο των μεγάλων «μαστόρων» της κάμερας. Μέσα από αποσπάσματα ταινιών και φωτογραφίες, χαρακτηριστικά της δουλειάς διάσημων σκηνοθετών και φωτογράφων, θα προσδιοριστούν οι ιδιαιτερότητες του ύφους και του (καλλιτεχνικού) ήθους του καθενός, ενώ την παρουσίαση θα συμπληρώνουν έργα φωτογράφων-μελών του Φωτογραφικού Κύκλου.

«Η Θρησκεία στη φωτογραφία και στον κινηματογράφο» από τον Πλάτωνα Ριβέλη, Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 28 Σεπτεμβρίου & 5, 12, 19, 26 Οκτωβρίου 2016, 20:00-22:00. Κόστος συμμετοχής: 25€ για το σύνολο των πέντε διαλέξεων & 7€ ανά διάλεξη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.