Το Μπαλέτο Γκουανγκζού, ένα από τα πιο σημαντικά κινέζικα χορευτικά συγκροτήματα, θα δώσει πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 24 Νοεμβρίου

Πενήντα πέντε χορευτές από τη μακρινή Κίνα, είκοσι δύο άνδρες και τριάντα τρεις γυναίκες, θα μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο του κοσμαγάπητου μπαλέτου του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφκσι, της πιο συγκινητικής ιστορίας αγάπης στο παγκόσμιο χορευτικό ρεπερτόριο. Το έργο, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 1877 στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και αγαπήθηκε όσο κανένα, θα παρουσιαστεί σε προσαρμογή των Μαγκνταλένα Πόπα και Ρετζινάλτ Αμάτο,  βασισμένη στην πασίγνωστη χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεφ Ιβάνοφ.

Υπό την καθοδήγηση της διάσημης χορεύτριας Ζανγκ Νταντάν (Zhang Dandan), καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μπαλέτου Γκουανγκζού (η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με πληθυσμό 13,5 εκατ.), οι πενήντα πέντε χορευτές θα ζωντανέψουν το ειδύλλιο της Οντέτ και του Ζίγκφριντ που ορκίζεται να λύσει τα μάγια του κακού μάγου Ρόθμπαρτ ο οποίος έχει μεταμορφώσει την αγαπημένη του και τις φίλες της σε κύκνους.

Αντλώντας από την παράδοση του κλασικού μπαλέτου και την κινέζικη τέχνη, οι χορευτές του συγκροτήματος που ιδρύθηκε το 1994 και από τότε έχει δώσει χιλιάδες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο θα μας οδηγήσουν με χάρη και ελαφράδα στα βήματα των ηρώων μέχρι την τελική λύτρωσή τους.

Η Λίμνη των Κύκνων από το Μπαλέτο Γκουανγκζού, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 895800. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 24 έως 28 Νοεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 10 € έως 30 €.