Ο Πολυχώρος των Εκδόσεων Άγκυρα θα φιλοξενήσει από το Σάββατο 3 ως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου την συλλογή Παλιού και Σπάνιου Παιχνιδιού του Βασίλη Κούλογλου σε μια μοναδική έκθεση, ό,τι πρέπει για τις ημέρες που έρχονται

Θυμάστε μήπως την εποχή που περιμέναμε με ανυπομονησία την παραμονή της Πρωτοχρονιά για να ανοίξουμε τα δώρα μας; Παιχνίδια σε πλουμιστά κουτιά, κατασκευές για τα αγόρια, κούκλες με φωνή για τα κορίτσια, επιτραπέζια για τους μεγαλύτερους; Αν ναι, τότε θα θυμάστε πως τα παιχνίδια κάποτε –όχι πολύ παλιά- δεν ήταν τα ευτελή λούτρινα και πλαστικά, ούτε τα ηλεκτρονικά που πλημμυρίζουν σήμερα τα παιδικά και εφηβικά δωμάτια. Ήταν καλοφτιαγμένα και κόστιζαν απείρως ακριβότερα –τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια- και τα είχαμε μη στάξει και μη βρέξει γιατί, αν τα καταστρέφαμε, άλλα δεν είχε.

Η συλλογή Παλιού και Σπάνιου Παιχνιδιού του Βασίλη Κούλογλου που θα εκτίθεται την επόμενη εβδομάδα στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Άγκυρα αριθμεί περισσότερα από 1.500 παιχνίδια από τον 19ο αιώνα –πολύ μακρινός για να θυμόμαστε- έως τη δεκαετία του ’80. Παιχνίδια ττσίγκινα, κουρδιστά, ξύλινα, επιτραπέζια,  τα πιο σημαντικά παιχνίδια ελληνικών εταιρειών όπως των: Κουβαλιά, El Greco, ΛΥΡΑ, Σόλπα, Απέργη, Πρίφτη, Elvip, Mr.P., Ανανιάδη, Κ.Β. Βασιλειάδη αλλά και παιχνίδια φαντασίας από την μακρινή Ιαπωνία, βρετανούς στρατονόμους κ.α.

Καιρός τα παιδιά μας να γνωρίσουν τα «παιχνίδια» μας, τα ρομπότ της δεκαετίας του 70, τους αγαπημένους μας Σουβλίτσα και Κλούβιο, τον Sport Billy αλλά και τον Teddy Bear τον αγαπημένο αρκούδο όλων των παιδιών.

Ένα από τα σπάνια παιχνίδια που θα εκτεθούν κατά την διάρκεια της έκθεσης, είναι ένα σιδερένιο άλογο του 19ου αιώνα.

Έκθεση Παλιού και Σπάνιου παιχνιδιού, Πολυχώρος Άγκυρα, Σόλωνος 124, Αθήνα. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης, 3 έως 8 Δεκεμβρίου, Δευτέρα – Πέμπτη, 10:00 - 16:00, Παρασκευή, 10:00-  17:00, Σάββατο, 10:00 - 16:00, Κυριακή 11:00 - 18:00. Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 5€, οικογένειες, παιδιά και φοιτητές 3€.