Ο δημιουργός του περίφημου «Δισκόκοσμου» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 χρονών.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, πάντα με κεφαλαία γράμματα, είναι ο πιο «σημαίνων» από τους ήρωες του «Δισκόκοσμου», της σειράς που τον καθιέρωσε ως τον πιο εμπορικό βρετανό συγγραφέα των ‘90s. Είναι ολιγομίλητος, συγκαταβατικός –«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ»-, απτόητος εν μέσω του χάους που βασιλεύει στον κόσμο των ζωντανών, αφοσιωμένος στη δουλειά του και τίποτα άλλο. Είναι επίσης αποσκελετωμένος και έφιππος –μοναδικός του σύντροφος στη ζωή και στη δουλειά το άλογο του, ο Μπίνκι που, με τον θόρυβο που κάνει, μεταφέρει παντού το μήνυμα της παρουσίας τους.

Τελικά, ο Τέρι Πράτσετ, ο δημιουργός του «Δισκόκοσμου» -40 βιβλία αποτελούν τη σειρά- και πάμπολλων ακόμα έργων φανταστικής λογοτεχνίας με το αναρχικό χιούμορ και την καρπερή φαντασία ενέδωσε στην πρόσκληση του πιο γνωστού από τους ήρωές του. Πέθανε στο σπίτι του στις 12 Μαρτίου από επιπλοκές της νόσου του Αλτσχάιμερ, με την οποία διαγνώστηκε το 2007 σε ηλικία μόλις  59 ετών.

Χιλιοβραβευμένος, πολυγραφότατος –έχει υπογράψει περίπου 70 βιβλία-, παρασημοφορημένος από τη βασίλισσα που του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Σερ σε αναγνώριση των υπηρεσιών του προς τη λογοτεχνία, με πωλήσεις 85 εκατομμυρίων βιβλίων στο ενεργητικό του, ο συγγραφέας έφυγε από τη ζωή, όχι πλήρης ημερών, όμως πλήρης δημιουργίας.