Το καλύτερο δώρο για τα παιδιά είναι το βιβλίο.

 

«Χλαπατσούληδες – το αυγό που δε σπάει ποτέ», Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ. Ψυχογιός. Ο μεγάλος παραμυθάς αφηγείται την περιπέτεια της αντιπαλότητας δύο γειτόνων, του Κλεομένη Κλαμπατσίμπαλου και του Χαράλαμπου Χλαπατσούλη, που ερίζουν για το τσούγκρισμα του αυγού. Μετά από μηχανορραφίες και ατυχήματα οι ενδιαφερόμενοι θα καταλήξουν στα δικαστήρια.

 

«Ο Λάμπης: Ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο», Λίλα Πατρόκλου, εικον. Κατερίνα Χαδουλού, εκδ. Καλειδοσκόπιο.Ο Λάμπης είναι ένας πανέξυπνος νεαρός λύκος που ζει με τη μαμά του στη Πίνδο όμως η ζωή τους γίνεται καθημερινά πιο δύσκολη λόγω της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος από την ανθρώπινη παρέμβαση. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.

 

Urban Outlaws – οι ανίκητοι πέντε, Peter Jay Black, εκδ. Άγκυρα. Πέντε παιδιά προικισμένα με ιδιαίτερες ικανότητες αποφασίζουν να αποδώσουν δικαιοσύνη κλέβοντας τους ισχυρούς και τους απατεώνες και μοιράζοντας τα λάφυρα στους αδύναμους. Το βιβλίο, που θα τρελάνει όλα τα αγόρια από 8 έως 12, είναι διπλά συναρπαστικό λόγω των γκάτζετ που περιέχει.

 

«Ώρα για πάρτι, Άλφονς», Γκουνίλα Μπέργκστρομ, εκδ. Μάρτης. Το τρίτο βιβλίο με ήρωα τον Άλφονς που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες περιγράφει την προετοιμασία ενός παιδικού πάρτι και είναι όσο αστείο –και όσο σοβαρό- πρέπει. Αν δεν έχετε ήδη τα δύο προηγούμενα βιβλία, κάντε στον εαυτό σας τη χάρη να τα αποκτήσετε όλα μαζί.

 

«Καληνύχτα, νεράιδα νονά», Αλεξάνδρα Τσόλκα, εικον. Κατερίνα Βερούτσου, εκδ. Μεταίχμιο. Ένα μικρό κορίτσι, ο σκύλος του και μια νεράιδα νονά, ανακατώστρα και καλόκαρδη με αδυναμία στα γλυκά. Οι τρεις τους θα ριχτούν με τα μούτρα στην προετοιμασία του πάρτι γενεθλίων της πρώτης, όμως θα βρεθούν ενώπιον ενός μεγάλου μυστηρίου: θα εξαφανιστεί η τούρτα.

 

«Οι υπέροχες ιστορίες του Γαλήνιου», Jon J. Muth, εκδ. Άγκυρα. Ο Γαλήνιος είναι ένα μεγάλο πάντα. Όταν το πάντα θα μετακομίσει, θα γνωρίσει τρία παιδιά, θα γίνει φίλος τους και θα τους κάνει δώρο τις υπέροχες ιστορίες του που θα τα μαγέψουν, θα τα διδάξουν και θα τα παρηγορήσουν.

 

«Τα τζιμάνια –υπόθεση μπλε και μπερδεμένη», Cronin Doreen, εκδ. Παπαδόπουλος. Τα τρία ανήσυχα κοτόπουλα, γνωστά και ως τζιμάνια, θα κληθούν για άλλη μια φορά να επιλύσουν το μέγιστο μυστήριο της αυλής όπου διαμένουν με τη μαμά τους και τα υπόλοιπα οικιακά ζώα: τι απέγινε η φωλιά του μπλε πουλιού που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς αφήνοντας τον ένοικό της άστεγο;

 

«Τα γραμματάκια διαφωνούν», εκδ. Λιβάνη. Διαφωνούν γιατί το καθένα δεν ταιριάζει με το διπλανό του έτσι «χύμα» που βγήκανε βόλτα. Όμως, με λίγη προσπάθεια, θα μάθουν να συνεργάζονται. Ένα έξυπνο βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά την αλφάβητο εύκολα και ανώδυνα.  

 

«Ο Τρύφωνας από τη Δρακολανδία», Σπύρος Γιαννακόπουλος, εικον. Πέτρος Χριστούλιας, εκδ. Πατάκη. Ο Τρύφωνας είναι ένας καθώς πρέπει δράκος που περνάει τις ώρες του διαβάζοντας βιβλία στο σπίτι του, αθέατος από τους ανθρώπους. Όμως, όταν θα χρειαστεί να βγει από το σπίτι του για να συναντήσει τον μάγο που θα λύσει ένα πρόβλημά του, οι άνθρωποι θα κατατρομοκρατηθούν…  

 

«Η μία και μοναδική Μαύρη Θρούμπα», Λέλα Στρούτση, εκδ. Κέδρος. Ο Οκτάβιος Παζλ, δαιμόνιος ντέτεκτιβ με μαθηματικό μυαλό, θα αποδυθεί σε έναν αγώνα για να επιλύσει το μυστήριο (με γαστρονομικές προεκτάσεις) της εξαφάνισης της Θρούμπας.