Ακόμα και αν δεν είχατε νιώσει ποτέ τη σχετική επιθυμία, το υπέροχο αυτό παιδικό βιβλίο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη θα σάς βάλει σε σκέψεις.

Υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα σε αυτό το βιβλίο το οποίο είναι πολύτιμο για τα παιδιά σε κάθε εποχή. Ότι, αν μετατρέψεις την «αδυναμία» σου σε δύναμη, μπορείς να φέρεις βόλτα τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Το γιατί είναι χρήσιμο να το καταλάβουν αυτό τα παιδιά, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε –μια ματιά στην ειδησεογραφία θα πείσει και τον πλέον κακόπιστο για την αξία του εγχειρήματος.

Βέβαια, η παραπάνω εισαγωγή ενδέχεται να παραπλανήσει κάποιον αναφορικά με το περιεχόμενο του βιβλίου. Διότι το τελευταίο πόνημα του δίδυμου των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη δεν είναι ένα ακόμα εγχειρίδιο ορθής διαπαιδαγώγησης. Αντίθετα, είναι ένα παραμύθι γεμάτο διασκεδαστικά απρόοπτα και ανατροπές που εικονογραφούνται μοναδικά από τη Σοφία Τουλιάτου και σκοπός του είναι πρωτίστως να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, να τα κάνει να συγκινηθούν και να γελάσουν με τα κατορθώματα του νεαρού παχύδερμου.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά. Το 2007 κέρδισαν το  Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 έγραψαν και σκηνοθέτησαν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι» που εκπέμπονταν καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος. Το 2009 κυκλοφόρησε ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύουν ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α. Την ίδια χρονιά ίδρυσαν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας.

Οι δύο συγγραφείς θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στη Ρόδο για να παρουσιάσουν το βιβλίο τους. Εσείς που ενδιαφέρεστε να τους συναντήσετε θα τους βρείτε το Σάββατο 6  Ιουνίου στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο Αλφαβητάρι (Αγίας Αναστασίας 2 & Βενετοκλέων, Ρόδος, τηλ. 2241077236) και την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11:00, στον Πολυχώρο Χαραυγή (Δημοκρατίας 50, Ιαλυσός 6948407104) όπου θα σας περιμένουν μαζί με τα παιδιά σας για να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να μάθουν πώς να κάνουν ένα ελέφαντα να χορέψει.

«Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, εκδόσεις Παπαδόπουλος.