Μια συναρπαστική περιπέτεια επιβίωσης στον πλανήτη Άρη που γυρίζεται σε ταινία από τον Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Μάτ Ντέιμον στον πρωταγωνιστικό ρόλο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Έξι μέρες πριν, ήταν από τους πρώτους που περπάτησαν στον 'Aρη. Τώρα φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πεθάνει εκεί.

Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι ξυπνάει τραυματισμένος και μόνος, μέσα σε μια αμμοθύελλα. Τα υπόλοιπα μέλη της τρίτης διαστημικής αποστολής στον πλανήτη Αρη τον θεώρησαν νεκρό και τον εγκατέλειψαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της NASA. Οι πιθανότητές του τώρα να επιζήσει είναι ανύπαρκτες. Όμως ο Μαρκ δεν το βάζει κάτω. Συνδυάζοντας μοναδικά την ευρηματικότητα με την επιστημονική γνώση, μας αφήνει άφωνους για τις δυνατότητες του είδους μας να επιβιώνει. Θα μπορέσει να ξεπεράσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που παρουσιάζονται κάθε στιγμή μπροστά του;

Γραμμένο με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό που σε κερδίζουν, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο έφτασε στις πρώτες θέσεις στις λίστες των Sunday Times και Amazon, κερδίζοντας φανατικούς αναγνώστες μεταξύ των φίλων του διαστήματος, της επιστήμης και της περιπέτειας.

ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ RIDLEY SCOTT ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ MATT DAMON.

Το who is who του συγγραφέα: Ο Andy Weir προσλήφθηκε σε ηλικία 17 ετών σαν προγραμματιστής από το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, για να εργαστεί σε ένα από τα πολλά εργαστήρια που έχουν σε όλη την χώρα για την προηγμένη έρευνα σε θέματα ενέργειας και τεχνολογίας. Από τότε εργάζεται σαν μηχανικός λογισμικού. Σε όλη του την ζωή είχε μεγάλο πάθος για ό,τι αφορά το διάστημα. Στα χόμπι που περιλαμβάνονται η σχετικιστική φυσική, η μηχανική των δορυφορικών τροχιών και η ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.andyweirauthor.com

 «Άνθρωπος στον Άρη», Andy Weir (μτφ. Κώστας Χαρβάτης), εκδόσεις Παπαδόπουλος.