Το νέο βιβλίο της σειράς «Τρελλοδαγκωνίτσες» της Λήδας Βαρβαρούση για παιδιά τεσσάρων ετών (και άνω) είναι διδακτικό και διασκεδαστικό.

Πώς μπορεί ένα πουλί να μπει στην πρίζα; Η Λήδα Βαρβαρούση, έμπειρη εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έχει την απάντηση. Το πουλί της ιστορίας μας έχει παθιαστεί τόσο πολύ με την τηλεόραση και τον υπολογιστή του που σιγά-σιγά απομονώνεται από τους φίλους του και περνάει όλο και περισσότερο χρόνο δικτυωμένος. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αποκλειστικά δικό του. Κι άλλα «πουλιά» σήμερα δεν πετάνε, δεν κελαηδάνε, δεν παίζουν, μόνο περνάνε την ημέρα τους μπροστά σε φωτεινές οθόνες.

Το πουλί της ιστορίας μας στο τέλος θα αποδράσει από το ηλεκτρονικό κλουβί του, όχι όμως χωρίς να προηγηθούν μια σειρά από ξεκαρδιστικά επεισόδια, που τα παιδιά θα λατρέψουν. Και στο τέλος, κάτι θα τους μείνει: Ότι η ζωή είναι εκεί έξω και δεν τροφοδοτείται από καλώδια και μπαταρίες αλλά από τη θέληση και τη φαντασία μας.

Το «Ένα πουλί… στην  πρίζα» είναι το δέκατο τρίτο βιβλίο της σειράς «Τρελλοδαγκωνίτσες» της Λήδας Βαρβαρούση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.