Τρώμε για να αδυνατίσουμε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone όπου τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7:00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αλίκης Πανοπούλου «Εγώ και η ανάγκη μου για τροφή».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς το θέμα της διατροφής και των περίσσιων κιλών. Οι μαγικές λύσεις (χημικές δίαιτες, γονιδιακή διατροφή, διατροφή του προϊστορικού ανθρώπου κ.ά.), η παρεμβατικές μέθοδοι (χειρουργικές), η παραίτηση και η ολιστική αντιμετώπιση του θέματος.

Η Αλίκη Πανοπούλου, σύμβουλος διατροφής και συγγραφέας υιοθετεί την τελευταία προσέγγιση. Όπως εξηγεί με απλό και απολύτως πειστικό τρόπο, πλην λίγων εξαιρέσεων, οι υπέρβαροι άνθρωποι κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με το ψυχολογικό προφίλ τους. Εκεί πρέπει να αναζητηθεί η αιτία των προβλημάτων τους και όχι σε μυστηριώδεις συνδυασμούς τροφών και ψευδοεπιστημονικές θεωρίες.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η Πανοπούλου προτείνει ένα σχέδιο δράσης με δύο άξονες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την αποδοχή του εαυτού μας. Ο δεύτερος με τα στοιχειώδη της υγιεινής διατροφής: αν διατρεφόμαστε σωστά, με ποιοτικά υλικά, σε σωστές αναλογίες, τότε θα είμαστε τριπλά ωφελημένοι. Θα διευρύνουμε τη γευστική εμπειρία μας, θα ανεβάσουμε φυσικά τα επίπεδα ενέργειας  μας και θα αδυνατίσουμε.

Για να μας πείσει, η Αλίκη Πανοπούλου μάς προτείνει να παραβρεθούμε στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της, «Εγώ και η ανάγκη μου για τροφή», που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Opera, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7:00. Και επειδή τέτοιες κουβέντες δεν πάνε κάτω ξεροσφύρι, τη συζήτηση θα συνοδεύουν εκλεκτοί μεζέδες διά χειρός Θώμης Μάνδηλα και Σοφίας Παπανικολάου.  

Το μενού θα περιλαμβάνει σπανακόπιτα με ζύμη από αλεύρι βρώμης, ντολμαδάκια γιαλατζί με καστανό ρύζι, γεμιστά με φαγόπυρο, τούρτα αλμυρή με κεχρί και λαχανικά, ντάκο με ταχίνι και άλλα ορεκτικά και απολύτως υγιεινά ώστε να πάρουμε όλοι μια γεύση καλής διατροφής χωρίς ετικέτες και υπερβολικές διακηρύξεις.

Free Thinking Zone, Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα.